Internationalt

Internationale indsatser

Der skønnes at være cirka 70 millioner døve verden over. Danske Døves Landsforbund har i mere end 30 år været engageret i internationalt arbejde for døves ret til tegnsprog. Vores internationale samarbejder er baseret på solidaritet døve imellem og en fælles front for lige adgang til rettigheder, som de er defineret i FN’s handicapkonvention. 

Derfor arbejder vi internationalt

Danske Døves Landsforbund er engageret i internationalt arbejde. Det er vi, fordi vi mener, at ret til tegnsprog er en menneskeret, som også gælder resten af verdens døve – alle 70 millioner af dem. Det skønnes, at 80 procent af verdens døve lever i udviklingslande, hvor deres rettigheder dagligt bliver krænket.

I Danske Døves Landsforbund mener vi, at vi må stå sammen på tværs af grænser og hjælpe og udvikle der, hvor vi kan. Alle verdens døve har ret til tegnsprog.

Ret til tegnsprog er en menneskeret

Igennem mange år har et lille og meget dedikeret team i  Danske Døves Landsforbund arbejdet for at bedre døves muligheder og rettigheder internationalt. Teamet arbejder målrettet på endnu flere udviklingsprojekter, som kan komme endnu flere døve til gavn. Alle døve har ret til tegnsprog.

Partnerskaber

Aktuelt har Danske Døves Landsforbund otte veletablerede projektpartnerskaber med følgende lande:

  • Vietnam
  • Jordan
  • Rwanda
  • Ghana
  • Mali
  • Niger
  • Togo
  • Elfenbenskysten

Vi indsamler løbende viden om døves udfordringer verden over, som bruges i det internationale arbejde.

Danske Døves Landsforbund er en del af et globalt fællesskab og netværk, og med vores medlemskab af både European Union of the Deaf (EUD) og World Federation of the Deaf (WFD) er Danske Døves Landsforbund en markant medspiller i det internationale arbejde med døves rettigheder.

Handicappuljen

Det internationale arbejde med døveorganisationer i udlandet er primært finansieret gennem Handicappuljen.

Kontakt

Vil du vide mere om Danske Døves Landsforbunds internationale indsatser, så kan du kontakte Kasper Bergmann på kb@ddl.dk. Du kan også læse mere om de enkelte indsatser via menuen.

Scroll til toppen