Landsforbundet

Landsforbundet

Danske Døves Landsforbund (DDL) er en interesseorganisation, som hver dag kæmper for tegnsprogstalende døve og hørehæmmedes vilkår i samfundet. Vi er en mangfoldig og rummelig organisation, der favner tegnsprogstalende døve og hørehæmmede, pårørende og andre med interesse for døve og hørehæmmedes vilkår.

Døve kan alt – undtagen at høre

Uddannelse, arbejde, socialt netværk, kulturelle tilbud og adgang til informationer er afgørende for menneskers udvikling og livskvalitet. Det er det naturligvis også for døve. Drivkraften i DDL's arbejde er en overbevisning om, at vi kan det samme som alle andre, og at tegnsprogstalende døve og hørehæmmede har krav på de samme muligheder og rettigheder som alle andre; samme muligheder for udvikling – samme glæde ved livet.

Resultater, der gør en forskel

Målrettet arbejde giver resultater, og derfor yder vi altid vores bedste, når vi kæmper på vores medlemmers vegne. De seneste år har vi eksempelvis gjort det muligt for døve og hørehæmmede at:

  • kontakte alarmcentralen via sms og en akuthjælpsapp, som kan downloades på App Store og Google Play
  • modtage sirenevarsling på sms
  • se tolkede nyhedsudsendelser på tv hver dag
  • få tolk til sociale arrangementer
  • få særlig vejledning, hvis man er ældre døv eller pårørende hertil
  • få særlig vejledning, hvis man er forælder til et døvt barn eller døv forælder til et hørende barn.

DDL har fået anerkendt dansk tegnsprog som officielt sprog, fået oprettet en afdeling for dansk tegnsprog hos Dansk Sprognævn og har været med til at udvikle en elektronisk ordbog over dansk tegnsprog i samarbejde med Professionshøjskolen UCC.

Spørg løs!

Vi er altid glade for at høre fra vores medlemmer og andre interessenter. Kontakt os på ddl@ddl.dk eller 20 90 06 60.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site