Besøgstjeneste for døve
Formålet med besøgstjenesten er at give døve borgere socialt samvær på tegnsprog. Danske Døves Landsforbund har næsten 100 frivillige besøgsvenner fordelt over hele landet. Besøgsvennerne tilbyder samlet set over 2.000 besøg til døve om året.
Hvad er besøgstjenesten?
Besøgstjenesten for døve er båret af Danske Døves Landsforbunds mange frivillige besøgsvenner, der hver uge tager rundt og besøger døve til en snak på tegnsprog. Besøgsven og borger bliver i hvert enkelt tilfælde matchet af landsforbundet sådan, at interesser og ønsker er afstemt på forhånd.
Målet er at styrke sociale relationer blandt døve, der oplever at være ressourcesvage, psykisk sårbare og/eller socialt isolerede. De sociale relationer styrkes gennem kontakt med ligesindede, og derigennem afhjælpes følelsen af social isolation. Døve bliver hjulpet ind i døvefællesskaberne.
Sådan foregår det
Besøgsven og borger kan følges ad på en rask gåtur, drikke kaffe sammen på cafe eller deltage i et arrangement sammen i den lokale medlemsforening. Det vigtigste er samværet på tegnsprog til glæde for både borger og besøgsven. De frivillige besøgsvenner besøger borgerne efter behov. Typisk en til to gange om måneden, hvor et besøg varer et par timer.
Udover besøgene deltager mange af besøgsvennerne i de arrangementer, som Danske Døves Landsforbund arrangerer for alle frivillige. Det kan for eksempel være korte inspirationsoplæg eller landsforbundets årlige frivilligweekend.
Samarbejde
Besøgstjenesten samarbejder med CFD, Døvemenighederne og Socialstyrelsen. Besøgstjenesten er finansieret af Socialstyrelsen.
Kontakt
Vil du vide mere om besøgstjenesten for døve, er du velkommen til at kontakte Serhat Dogru på sd@ddl.dk.