Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Stor konference om retten til dansk tegnsprog

Stor konference om retten til dansk tegnsprog

DDL afholder en stor konference d. 27. september kl. 13 – 17 i Fællessalen på Christiansborg.
3. august 2023
Danske Døves Landsforbund

Titlen på konferencen er: “Ret til dansk tegnsprog – også for døve med særlige behov”. På konferencen vil vi se nærmere på, om ældre døve på plejehjem samt døve med funktionsnedsættelse er sikret tegnsprog i alle livets situationer.

På konferencen viser vi bl.a. klip fra en kort film med indlæg fra døve og pårørende, der deler deres bekymringer, sorger og glæder med os.
Vi får også besøg af Avril Hepner fra det britiske døveforbund (BDA) som kommer med et oplæg om situationen der. Alys Young – også fra Storbritannien – gennemgår hvad forskningen siger om ældre døves behov for en tryg tegnsprogskommunikation.

Hans Dabelsteen fra Institut for Menneskerettigheder, som også holder oplæg på konferencen, vil tage udgangspunkt i hvad FN’s handicapkonvention siger om døves ret til tegnsprog.

Afslutningsvist har vi en debat med paneldeltagere, hvor bl.a. Folketingsmedlem Marlene Harpsøe fra Danmarksdemokraterne vil deltage.
Kom og vær med i denne vigtige debat.

Vi har et stærkt ønske om at se så mange af jer som muligt, så vi kan styrke debatten og inviterer derfor både medlemmer, fagfolk, samarbejdspartnere, politikere og andre beslutningstagere til at deltage. Der er begrænset antal deltagerpladser, så skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil med. Tilmelding sker via dette link:

Ret til dansk tegnsprog – også for døve med særlige behov | Danske Døves Landsforbund (nemtilmeld.dk)

Deltagelse er gratis, men vi opkræver et gebyr på 300 DKK, hvis du udebliver uden at framelde dig konferencen inden.

Scroll to Top