Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Ret til dansk tegnsprog – også for døve med særlige behov

Ret til dansk tegnsprog – også for døve med særlige behov

Den 27. september kl. 13 – 17 afholder Danske Døves Landsforbund konference i Fællessalen på Christiansborg. Tilmelding åbner i starten af august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.
3. juli 2023
Danske Døves Landsforbund

Titlen på konferencen er: Ret til dansk tegnsprog – også for døve med særlige behov. Formålet er at stille skarpt på om ældre døve på plejehjem samt døve med funktionsnedsættelse er sikret tegnsprog i alle livets situationer.

Vi vil se på hvilke tilbud der er til disse målgrupper og forsøge at identificere, hvad Danske Døves Landsforbund skal arbejde for fremover. Vi viser bl.a. en kort film med indlæg fra døve og pårørende, der deler deres bekymringer, sorger og glæder med os.

På konferencen vil vi også se på, hvad man har gjort andre steder i verden og derfor kommer Avril Hepner fra det britiske døveforbund med oplæg om situationen der. Alys Young (også fra Storbritannien) gennemgår hvad forskningen siger om ældre døves behov for en tryg tegnsprogskommunikation.
Hans Dabelsteen fra Institut for Menneskerettigheder vil belyse emnet fra et rettighedsperspektiv med udgangspunkt i hvad FN’s handicapkonvention siger om døves ret til tegnsprog.

Afslutningsvist har vi en debat med paneldeltagere, hvor bl.a. Folketingsmedlem Marlene Harpsøe fra Danmarksdemokraterne vil deltage.

Kom og vær med i diskussionen!  Deltagelse er gratis. Alle er velkomne: medlemmer, fagfolk, samarbejdspartnere og politikere, så sæt et stort kryds i kalenderen denne dato.

Vi åbner snart for tilmelding, så hold øje her på siden eller via Facebook og nyhedsbrev. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet, da der er begrænsede antal pladser.

Scroll to Top