Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Information om abekopper på tegnsprog

Information om abekopper på tegnsprog

Der er lige nu stigende smitte med abekopper i Danmark. Danske Døves Landsforbund har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen sikret døves ret til at blive informeret om dette på deres eget modersmål – dansk tegnsprog. Under covid-19-pandemien blev danskere over hele landet holdt informeret om pandemien gennem pressemøderne, som blev afholdt af Statsministeriet. Det blev pludseligt mærkbart, at ikke alle danskere har lige adgang til essentiel information fra landets øverste myndigheder – heriblandt døve.

Danske Døves Landsforbund fik i den sammenhæng sørget for, at ingen døve danskere skulle være uoplyste omkring den pandemi, der rasede omkring dem, og fik derfor pressemøderne tegnsprogstolket. I samarbejde med Sundhedsstyrelsen fik Danske Døves Landsforbund også oversat informationer om covid-19 til danske tegnsprog på sst.dk.

Nu skal vi atter forholde os til en ny sygdom, der spredes i Danmark– nemlig abekopper. Og endnu engang har Danske Døves Landsforbund taget tiltag til at essentiel information om denne nu er tilgængelig på døves modersmål – dansk tegnsprog på Sundhedsstyrelsen hjemmeside.

Mange hørende ved ikke, at dansk skriftsprog er et andetsprog for danske døve, og der opstår derfor ofte miskommunikation, når døve ikke bliver informeret på tegnsprog. Derfor er Danske Døves Landsforbunds vigtigste opgave at sikre døves ret til tegnsprog.

Se informationsvideoen om abekopper her.

22. august 2022
Scroll to Top