Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Information om overgangen fra NemID til MitID

Information om overgangen fra NemID til MitID

NemID lukker ned permanent den 30. juni 2023. Digitaliseringsstyrelsen har forberedt en plan op til lukningen, der starter den 31. oktober 2022. Her kan du få et overblik over ændringerne de kommende måneder og den overordnede tidslinje for nedlukningen af NemID.

Tidsplanen i grove træk:

  • Løbende: Det bliver sværere og sværere at bruge NemID.
  • 1. november 2022: NemID kan ikke anvendes i banker og man kan ikke logge på med NemID. Login mv. kan fortsat ske via MitID.dk.
  • 1. november 2022: Borgerservice og andre udstedere af NemID/MitID vil fra denne dato udstede MitID som førstevalg.
  • 30. juni 2023: Teknisk nedlukning af NemID.

Den 31. oktober lukker bankerne ned for brugen af NemID – dette gælder både til net- og mobilbankløsninger samt til kortbetalinger. Det vil således hverken være muligt at bruge NemID i banken, få udstedt et NemID via sin bank eller bruge NemID til at godkende onlinebetalinger med.

Fra denne dato udstedes MitID som udgangspunkt i stedet for NemID til borgere, som skal have en digital identitet (eID) for første gang. Udstedelse af NemID er fortsat muligt, hvis borgeren ønsker det, men det vil være meget begrænset, hvor mange nye NemID’er, der bliver udstedt efter denne dato.

Over en periode vil NemID-brugerne dertil opleve, at der er færre og færre muligheder for at bruge NemID, hvormed borgeren skal have MitID for fortsat at kunne anvende samtlige digitale selvbetjeningsløsninger.

Den 30. juni 2023 vil der ske en teknisk nedlukning af NemID. Dette betyder, at NemID ikke kan bruges nogen steder fra denne dato – hverken til offentlige eller private tjenester.

Sikker e-mail-løsningen, som man kender i NemID, bliver ikke videreført i MitID. Brugere af Sikker e-mail vil ikke kunne bruge løsningen og mister adgangen til gamle e-mails krypteret med NemID, når NemID er lukket ned.

Med NemID lukker også NemID til Erhverv, hvilket inkluderer NemID medarbejdersignatur, samt funktions- og virksomhedscertifikater. Virksomheder, der i dag anvender NemID til Erhverv, skal derfor inden 30. juni 2023 være overgået til den nye erhvervsløsning MitID Erhverv. For mere information om dette henvises til https://digst.dk/it-loesninger/mitid-erhverv/hvad-er-mitid-erhverv .

31. oktober 2022
Scroll to Top