Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Stribevis af kulturtilbud i efteråret

Stribevis af kulturtilbud i efteråret

Efteråret byder på både dans, teater og museumsomvisning – alt sammen på dansk tegnsprog!
7. oktober 2024

Statens Museum for Kunst (SMK)

Lørdag den 16. november kl.14-15 kan du komme med til tegnsprogstolket omvisning på særudstillingen Against All Odds – Historiske kvinder og nye algoritmer. Omvisningen er gratis når man har betalt entré til museet, man skal blot booke en gratis billet lige her.

Mærk Dansen

Mærk Dansen er et danseprojekt for dig, der kan lide at danse. Tre lørdage i november (den 2., 9. og 16.) afholder Dansekapellet i København workshop med fokus på forskellige dansetrin og stilarter. Alle er velkomne og det kræver ingen kendskab til dans at deltage. Det vigtigste er at mærke glæden ved at bevæge sig, mærke samspil med andre og mærke fornøjelsen at lære noget nyt og sjovt. Der er både tegnsprogstolk og teleslynge. Det er gratis at deltage. Tilmelding skal ske til Anne Therese på ae4c@kk.dk.

Teater i Aarhus og København

Assemble Theatre Collective
I forbindelse med Kulturnatten den 11. oktober kan du opleve I feel from Saxogade, hvor der blandt andet medvirker en døv skuespiller. Der er tegnsprogstolk til rådighed kl.18-21. Læs mere om arrangementet her.

Folketeatret
Den 8. november kan du opleve forestillingen Spejlvendt med tegnsprogstolk. Tøj er en forlængelse af huden og kan bruges til mange ting; et skjold, en holdning eller et praktisk lag, der beskytter kroppen. Det er et spejlbillede af, hvordan vi fremstår overfor verden. Men hvad sker der, hvis man står midt i at finde sig selv og er i tvivl om, hvordan andre læser en? Hvad skal man så tage på? Spejlvendt er en coming-of-age fortælling, om at være ung og søge sin identitet. Om at finde sin egen fortolkning af det, man gerne vil udtrykke til verden. Læs mere om forestillingen og bestil dine billetter her.

Aarhus Teater
Den 12. december kan du opleve Pagten med tegnsprogstolk. Pagten er årets familieforestilling på Aarhus Teaters Store Scene. Pagten er baseret på DR’s populære julekalender fra 2009 af samme navn. Det er et magisk juleeventyr om venskab og om at stå sammen og bekæmpe den onde isheks med kærligheden som våben. Vi følger 12-årige Malte der går i skole i Grundtvigs fødeby Thyregod. Han har en livlig fantasi, som han søger tilflugt i, når eleverne i klassen mobber ham og holder ham udenfor fællesskabet. Men en dag opdager Malte, at han er udvalgt. Sammen med nisserne skal han besejre den modbydelige Iselin, som hersker over den magiske verden. Kun Pagten kan redde dem. Forestillingen er egnet fra 6 år.

Billetter købes via dette specielle link. Her bliver du sendt til en bestillingsside, hvor du kun kan se den forestilling, hvor der er tegnsprogtolkning. Det er kun pladser, som har udsyn til både tolk og scene, som kan vælges. Pladserne er ledige hvis de har et synligt tal i indrammede cirkler. Alle andre sæder kan ikke købes. Vælg de pladser du ønsker og herefter billettype. Gå til køb.

Kulturdebat om retten til tegnsprog 

Kom og vær med til en dag med fællesskab og fejring, når Assemble Theatre Collective afholder kick-off møde og diskuterer ret til tegnsprog på kulturområdet, deler unikke oplevelser og fejrer vores fælles kultur. Det foregår den 2. og 3. november. Du kan vælge at deltage én af de to dage. Kom og del dine historier og perspektiver, som kan blive en del af en teaterforestilling i 2026. Ingen teatererfaring er nødvendig, og der er ingen krav om at optræde under mødet. Læs mere om arrangementet og tilmelding her.

Scroll to Top