Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Projektmedarbejder med evner inden for programmering af database

Projektmedarbejder med evner inden for programmering af database

Projektet Ordbog over Dansk Tegnsprog ved Danske Døves Landsforbund Danske Døves Landsforbund (DDL) har fået midler til dette projekt og har ansat en projektleder, som varetager projektet omkring tegnsprogsordbogen (www.tegnsprog.dk).
24. september 2024

Projektet består i at overføre data fra ordbogen og korpus til en sikker database samt fortsætte arbejdet med at udvide og opdatere ordbogens artikler. Projektet indbefatter også opgradering af ordbogens hjemmeside. Hjemmesiden blev oprettet i 2008 og er forældet i forhold til nutidige standarder, så der er behov for opdatering af nyt design og nye funktioner. Hjemmesidens brugervenlighed skal undersøges og forbedres, så tilgængeligheden på siden sikres. Opgraderingen bliver udført af en IT-virksomhed. Ordbogen skal være et moderne søgbart værktøj over dansk tegnsprog, hvor der kan søges efter et tegn eller ord.

Dig som projektmedarbejder med programmeringsevne
DDL søger en projektmedarbejder til at migrere data fra en ældre version af ordbogens database, som er en Microsoft Access, til en ny og sikker database. Er du dygtig til at programmere og håndtere dataoverførsler mellem databaser, og er du dygtig til sprogprogrammering i Python, så er det dig, vi søger! Jobbet indebærer:

  • Du får et stort rådgivningsansvar og skal være skarp i datastruktur og hvad dertil hører af kategorisering, tagging osv.
  • Du får mulighed for at udvikle, opsætte og kode en unik og bæredygtig database, som passer til tegnsprog. Opgaven består i at overføre eksisterende data til den nye database.
  • Opbygge en intern front end, som ordbogsredaktionen bruger til at indsætte nye data.
  • Være med til UX-undersøgelserne og lave rapport til opgradering af hjemmesiden.
  • Vi har allerede en UI/UX designer gennem en IT-virksomhed, så opgaven består heri at samarbejde med dem om at koble/afhente data til ordbogen (hjemmesiden).
  • På længere sigt: Mulighed for at kode og udvikle Korpus over Dansk Tegnsprog.

I henhold til det fortsatte arbejde med ordbogen er det en fordel, at du har en sprogvidenskabelig baggrund og ved, hvordan man undersøger tegn, deres betydninger, kan definere dem og derved kategorisere dem.

Som projektmedarbejder i Ordbog over Dansk Tegnsprog (ODT) er det selvfølgelig vigtigt, at du har en stor interesse for sprog og formidling. Du skal være klar til i tæt samarbejde med projektlederen at sikre ordbogen, du skal være fagligt velfunderet, og du vil blive en del af at sikre videnskabelige undersøgelser og dokumentation af dansk tegnsprog.

Dine kvalifikationer
Du har overblik, arbejder struktureret og har en stor passion for sprogarbejde, i særdeleshed dansk tegnsprog. Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men du har en interesse for døves ret til tegnsprog og meget gerne lyst til at lære tegnsprog.
Dansk tegnsprog er arbejdssproget i Danske Døves Landsforbund, så du skal være indstillet på at arbejde tæt sammen med tegnsprogstalende og være nysgerrig på tegnsprog. Der vil være tolk til rådighed.

Om Ordbog og Korpus over Dansk Tegnsprog
Ordbog over Dansk tegnsprog (ODT) er en elektronisk ordbog og et uvurderligt opslagsværk for både private brugere og fagfolk, heriblandt døve, pårørende, tegnsprogstolkestuderende, lærere, pædagoger, kolleger, tegnsprogstolke med flere.

Ordbogen bliver understøttet af Korpus over Dansk Tegnsprog, som er en form for videobibliotek, og alle tegn bliver løbende registreret og bruges som dokumentation af dansk tegnsprog.

Om Danske Døves Landsforbund
I Danmark er cirka 4.000 borgere døve, og cirka 20.000 taler dansk tegnsprog. Bag hvert tal er et menneske. Et døvt barn, en ung eller en voksen – og de tusinder af andre, som ikke kan høre og derfor taler dansk tegnsprog. Danske Døves Landsforbund (DDL) kæmper for døves ret til at blive inkluderet, ret til at være en del af samfundet og ret til at være en del af demokratiet. Omdrejningspunkt for vores arbejde er retten til dansk tegnsprog. Det, mener vi, er en menneskerettighed. Læs mere om vores arbejde på www.ddl.dk.

Arbejdstid og arbejdsforhold
Den ugentlige arbejdstid er 30 timer. Der kan forekomme aften- og weekendarbejde.
Stillingen er foreløbigt tidsbegrænset til 1 år, med mulighed for forlængelse.

Vi er åbne for ansættelse af studerende, som er på sidste år af en uddannelse.

Løn efter aftale.
Ansættelse snarest mulig.

Arbejdsstedet
Den daglige arbejdsplads vil være Danske Døves Landsforbund (DDL), som pt er bosiddende centralt i København. Næste år flytter DDL til Høje Taastrup.

Ansøgningsfrist
Send din motiverede ansøgning til Danske Døves Landsforbund (DDL) pr. e-mail til ddl@ddl.dk mrk. ODT inkl. vedhæftet CV. Begge bedes fremsendt som pdf.

Ansøgningsfrist mandag den 14. oktober kl. 12:00.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte projektleder Mads Jonathan Pedersen på mjp@ddl.dk.

Link til Ordbog over Dansk Tegnsprog: www.tegnsprog.dk

Scroll to Top