Netværksgruppe for forældre til børn med høretab (tidl. Lørdagsskole)

#Aktuelt #Projekt

  • Introduktion
  • Projektansvarlig

Netværksgruppe for forældre til børn med høretab (tidl. Lørdagsskole)

#Aktuelt #Projekt

Netværksgruppe for forældre til børn med høretab (tidl. Lørdagsskole)

Introduktion

DDL har i en årrække haft en fast netværksgruppe for døve/hørehæmmede/CI-børn og deres familier. For mange af dem er dansk deres primære sprog, men fælles for dem er, at de også får gavn af at bruge tegn/tegnsprog i deres kommunikation. Det er en lille målgruppe, hvilket accentuerer problematikken med ikke at have adgang til samvær med andre ligesindede børn/unge i deres hverdag, som de kan spejle sig i.

At spejle sig i ligesindede børn og unge

Mange familier er i de senere år af omgivelserne blevet anbefalet at deres døvfødte børn ikke skal bruge hverken tegn eller tegnsprog. Fælles for børnegruppen er at de bruger tegnsprog, støtte tegn eller andre former for visuel kommunikation sammen med (for de fleste børns vedkommende) talesprog. Gruppen af børn, der bruger tegnsprog, er gennem senere år blevet mindre. Til gengæld er behovet for at være sammen med ligesindede stort. Da der er tale om forholdsvis få børnefamilier, bor de selvsagt spredt i Danmark, og disse arrangementer er en af deres eneste muligheder for at være sammen med andre børn, der bruger tegn/tegnsprog.

Sparring og erfaringsudveksling forældrene imellem

Arrangementerne har også stor betydning for de hørende forældre, for hvem tegnsprog er et nyt sprog, der skal læres. Der er ikke mange tilbud tilbage om at lære tegnsprog, og disse arrangementer er derfor vigtige for forældrene – både for at være sammen med ligesindede og udveksle erfaringer, men også for at være sammen med andre tegnsprogsbrugere (døve forældre deltager også i arrangementerne).

Netværksarrangementer i 2020

Traditionelt er der to netværksweekender om året plus et par dagarrangementer, hvis der er tilstrækkelig tilslutning dertil. I 2020 er der planlagt to netværksweekender. De to arrangementer er fra fredag til søndag og indbefatter to overnatninger med et program, der lægger op til socialt samvær, vidensdeling, sparring og tegnsproglig fællesskab.

Som altid vil programmet indeholde fælles aktiviteter, hvor både bedsteforældre, forældre, søskende og de døve/hørehæmmede/CI-børn kan være sammen på egne præmisser, samt aktiviteter for henholdsvis børn og voksne. Børneaktiviteterne vil have fokus på leg og gode oplevelser på tegnsprog kombineret med skattejagt, bål og gåture i naturen. Der vil blive lagt vægt på at det skal være tid til at forældre har mulighed for erfaringsudveksling, som er et stort ønske for gruppen.

Find netværksgruppen på Facebook

På Facebook har vi en lukket gruppe, hvor forældrene kan dele deres tanker og sparre om det at have høretab tæt ind på livet. Pr. 1.1.2020 har gruppen 82 medlemmer. Find gruppen her.

Projektansvarlig

Har du spørgsmål til projektet, målgruppen eller arrangementerne, kan du rette henvendelse til konsulent og projektleder Cathrine Mejdal.

Cathrine Mejdal

M: cm@ddl.dk
T: 20 90 06 65

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site