Besøgstjeneste

#Projekt #Aktuelt

 • Introduktion
 • Få en besøgsven
 • Bliv besøgsven
 • Projektansvarlig

Besøgstjeneste

#Projekt #Aktuelt

Besøgstjeneste

Introduktion

Besøgstjenesten for døve begyndte som tre egentlige projektspor, det ene var for ældre døve i 2013, det andet for døve asylansøgere og flygtninge i 2017 og det tredje for ensomme, psykisk sårbare og resursesvage døve i 2019. Forud for disse havde en række ildsjæle gennem mange år besøgt ældre døve. Det var et initiativ som DDL gerne ville bakke op om ved at oprette et egentligt projekt, besøgsvennetjeneste.

Socialt samvær på tegnsprog

Besøgstjenesten for døve er i dag en fast del af DDL og har til formål at tilbyde alle døve i alderen af 18 og opad en besøgsven til en sludder på tegnsprog, en kop kaffe eller en rask gåtur. Det primære formål med besøgsvennernes arbejde er det sociale samvær på tegnsprog, og besøgsvennerne får derfor ikke løn for deres arbejde.

Ud af isolation med en besøgsven

Hvem som helst kan bede om besøgsven - og selv endda med ingen specifik grund hertil. Vi tror nemlig på at det sociale er en ufravigelig og samtidig livsvigtig del af vores hverdag - også på tegnsprog! Det er derfor helt naturligt at ønske sig en besøgsven, som kan komme på besøg og fortælle nyt fra verdenen udefra, dele gamle minder eller hjælpe med at læse avisen.

Besøgstjeneste

Få en besøgsven

Har du lyst til at få besøg af én, du kan snakke tegnsprog med? Så er en besøgsven måske noget for dig.

Hvad er en besøgsven?

En besøgsven er en person, der arbejder frivilligt, kan tegnsprog og gerne vil besøge dig. Besøget er til gensidig glæde for både dig og din besøgsven. Besøgsvennen kan blive et lyspunkt i din hverdag; hvad med at prøve det?

Du og din besøgsven kan for eksempel:
 • drikke kaffe sammen.
 • få en god snak på tegnsprog om skoletiden, hvad der står i avisen, hvad I har set i TV, hvad der sker i døveverdenen og alt, hvad der har jeres interesse.
 • gå en tur sammen.
 • spille kort eller andre spil, som I begge to synes er sjove.
 • gå på udstillinger og meget andet.
Hvor tit får man besøg?

Du og besøgsvennen aftaler, hvor tit det er muligt at få besøg.

Vigtigt viden om besøgsvenner

Din besøgsven har tavshedspligt. Det betyder, at hvad I snakker om og oplever, må han/hun ikke fortælle videre til andre. Det er gratis for dig at få besøg af en besøgsven. Besøgsvennen arbejder frivilligt og får ingen løn. Hvis du ønsker at gå på café eller et andet sted, hvor det koster penge, er det dig, der inviterer, og du betaler derfor for jer begge to.

Det skal du være opmærksom på:
 • Din besøgsven kan ikke have noget med dine penge/bank at gøre.
 • Din besøgsven kan ikke have nøgle til din bolig.
 • Din besøgsven kan ikke gøre rent eller lave andre opgaver, som hjemmeplejen gør.
Hvordan får man en besøgsven

Kontakt på ddl@ddl.dk, hvis du vil have en besøgsven.

Bliv besøgsven

Tjek videoen med Gudrun ovenfor, og se, hvorfor hun sprang ud i det som frivillig besøgsven gennem rigtig mange år. Nemlig gensidig glæde ved at gøre en forskel for andre. Brænder du ligesom Gudrun for at gøre en forskel for andre, er du hjertelig velkommen til at tilmelde dig som frivillig i besøgstjenesten ved kontakt på ddl@ddl.dk for tilmelding og eventuelle spørgsmål.

Projektansvarlig

Katrine Eskelund (Jylland/Fyn)

M: kj@ddl.dk
T: 29 29 52 96

Serhat Dogru (Sjælland)

M: sd@ddl.dk
T: 20 90 06 60

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site