Prisoverrækkelser

Prisoverrækkelser

Hvert år uddeles forskellige priser til personer, der har gjort sig bemærket i døveverdenen på den ene eller anden måde.

Ole Munk Plums Mindelegat

Uddeles til yngre, døve personer, der har arbejdet for døves frigørelse, selvstændighed og bevidsthed i Ole Munk Plums ånd. I 2017 har Sarina Løffler Michelsen modtaget mindelegatet for hendes indsats på området for døve og psykisk trivsel.

Se tidligere modtagere her.

Årets Viggo

Årets Viggo er en pris, som DDL uddeler hvert år til en person eller organisation, der har gjort en særlig indsats for at forbedre døves vilkår i samfundet.  I 2017 modtog Peter Bakker prisen for sit store arbejde med at etablere sommerskole i Deaf Studies på Aarhus Universitet i 2015, 2016 og 2017. Sommerskolen har været afholdt med stor succes de seneste somre og har tiltrukket døve fra både ind- og udland. Deaf Studies giver et akademisk løft til viden og studier om døve i Danmark.

Tidligere modtagere

I 2016 modtog biografleder Nanna Wulff Årets Viggo for sit store arbejde med undertekster på danske spillefilm. I 2015 modtog Stine Brix og Lars Barfoed prisen som en tak for deres store arbejde i forbindelse med anerkendelsen af dansk tegnsprog, som blev vedtaget via lov den 13. maj 2014.

Castbergprisen

Castbergprisen gives til personer, der på særlig vis har fremmet døvesagen. Læs mere på Døvefondens hjemmeside.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site