Vil du være med til at gøre en forskel for døve i Danmark?

#Projekt #Tegnsprog #Arrangementer

Vil du være med til at gøre en forskel for døve i Danmark?

Uden frivillig er Danske Døves Landsforbund ingenting

19. oktober 2020

Vi har brug for dig som frivillig i Danske Døves Landsforbund. Som frivillig er du med til at bekæmpe ensomhed, skabe nye relationer blandt døve på dansk tegnsprog og få frivilligt arbejde, der pynter på CV’et.

-Den største oplevelse, jeg har haft som frivillig, var, da jeg var besøgsven for en asylansøger. Han havde ingen kontakt til omverdenen på tegnsprog. Det gjorde en kæmpe forskel for ham, at jeg var der, og hans forældrene krammede mig og sagde tak.

Det fortæller Henrik Hamborg Andersen, der har været frivillig og besøgsven i Danske Døves Landsforbund i otte år.

Henrik føler han gør sin samfundspligt og forklarer samtidig, at det også er en personlig gevinst for ham selv:

- Døve skal ikke sidde hjemme og være ensomme, men være glade og trygge. På den måde får jeg også anerkendelse og er med til at gøre en forskel.

Udover besøgsvenner har DDL har lige så meget brug for praktiske hjælpere, og flere af de yngre frivillige, ser det som en mulighed for at optimere deres CV, da det gavner deres karriere på længere sigt. Så der er mange grunde til at blive frivillig.

En lille indsats gør en stor forskel

Det bekræfter Gugga Sønnichsen. Hun har været frivillig i en menneskealder på alle mulige niveauer og funktioner. Det er hendes kald at hjælpe andre, der har færre muligheder end hende selv.

-Det er bare min hjertesag, siger hun.

-Mange borgere kontakter mig, hvis de er i tvivl om noget eller har brug for gode råd. Jeg prøver tit at opfordre andre til at blive frivillige. Det kræver, at man er et empatisk menneske og brænder for sagen, forklarer Gugga.

De fleste frivillige er døve, men der er også enkelte tegnsprogstolke – enten pensionerede eller 3- års studerende.

Det kræver ikke alverden at være frivillig. Som Gugga forklarer det:

-Det lyder ikke af meget, men hvis man sætter 1-2 timer af, så får borgerne en positiv oplevelse. En lille indsats gør en stor forskel.

Hvis du vil være frivillig i DDL, så skriv til vores frivillighedskoordinator, Katrine Eskelund, på kj@ddl.dk.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site