Vi skal mødes på tværs af generationer!

#DDLinterviewer #Arrangementer #Kultur #Seniorer #Tegnsprog

Vi skal mødes på tværs af generationer!

Tine Seiler og Bent Brøndum. Foto: Danske Døves Landsforbund

13. april 2018

Torsdag den 26. april mødes unge og ældre til spisning, når Absalon Ungdomsklub og Brohusklubben inviterer til fællesspisning på tværs af generationer. Men hvorfor egentlig sådan et arrangement? #DDLinterviewer har mødt Absalons daglige leder, Tine Seiler og formand for Brohusklubben, Bent Brøndum.

Den 26. april arrangerer I fællesspisning. Hvordan kom I på den idé?

- Der er en stor generationskløft i dag, fortæller Bent. Jeg er selv vokset op med, at døvesamfundet stod sammen. Vi stod stærkt på tværs af generationer, men i dag oplever jeg et meget stort skel mellem de unge og ældre. Tine supplerer: Ja, det er samme opfattelse, jeg har. Der er mange fordomme i dag mellem generationerne.

Hvorfor tror I det har ændret sig?

- Jeg tror, det handler meget om den teknologiske udvikling, som har fået konsekvenser for vores sociale liv, siger Tine. I dag er mange så optagede af deres mobiler, at de ikke ser op og er sociale med de mennesker, de fysisk er sammen med. I dag er vi ofte mere sociale online end offline, og det kan skabe stor ensomhed.

Hvad håber I på med jeres fællesspisning?

- Vi vil gerne have døve rystet sammen og nedbryde nogle af de mange fordomme, der findes på begge sider. Unge og ældre har mulighed for at udveksle erfaringer og fortælle og lytte til hinandens historier, fortæller Bent. Det er også en måde at få nye mennesker til at mødes. Selvom døveverden er lille, er der mange, der ikke kender hinanden – ikke mindst når det gælder unge og ældre, siger Tine.

’Døvehuset’ i Brohusgade er ellers for alle?

- Ja, og det er netop pointen, siger Tine. Døvehuset ER for alle! Vi skal mødes og være sammen; det handler om fremtiden. Bent fortsætter; ja – præcis. Det handler om at sætte fokus på, og skabe en positiv fremtid. Det handler om vores sprog, kultur og livskvalitet.

Kommer der til at ske andet end fællesspisning?

- Der vil også være nogle aktiviteter til at ryste unge og ældre sammen. Måske en turnering i bordfodbold? spørger Bent. - Ja, hvorfor ikke?! siger Tine med et stort smil.

Er der udsigt til flere af denne type arrangementer fremover?

- Hvis det bliver en succes, så bestemt ja! siger Bent og Tine nærmest i kor.

Skal du med? Læs mere om arrangementet her.

Vidste du?

Også i Aarhus er der fokus på fællesspisning med 'spisevenner' for ensomme døve. Det kan du læse mere om her. I hele Danmark er der særligt fokus på fællesspisning i uge 17, når Folkebevægelsen mod Ensomhed gentager succesen ”Danmark spiser sammen”, som sætter ’fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.’

DDL’s ældrevejledning er medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed og deltager i deres koordinationsudvalgsmøder. Til de møder bidrager vi med viden om den ensomhedsfølelse, som nogen døve oplever, når de er sammen med hørende og samtidig får vi en masse inspiration fra de andre foreninger til, hvordan vi med forskellige initiativer og arrangementer kan være med til at bekæmpe ensomhed blandt døve.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site