Valg 2019

#Arrangementer #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

9. januar 2019

I 2019 skal vi stemme til både Europarlamentet og Folketinget. Forud for valgene er der stort fokus på tilgængelighed for handicappede, så de også kan stemme ved de to valg.

I år skal der være folketingsvalg i Danmark. Der er endnu ikke udskrevet valg. Ifølge grundloven skal der være valg inden sommerferien. Der er også valg til Europaparlamentet. Det er den 26. maj.

I forbindelse med Europaparlamentsvalget er der store problemer. Millioner af handicappede har ikke adgang til at stemme ved valget. Det skyldes fx at handicappede i nogle lander bliver opfattet som dumme, og derfor får de ikke lov til at stemme. Det kan også skyldes mangel på tilgængelighed for kørestolsbrugere eller problemer med at læse stemmesedlen - fx hvis man er blind.

Derfor har Europas handicapforum (EFD) iværksat en underskriftindsamling, som skal gøre politikerne i Europaparlamentet opmærksomme på problemet. Vi opfordrer jer til at støtte underskriftsindsamlingen. Du finder den her.

I forbindelse med det danske folketingsvalg er vi i DDL i gang med forberedelserne. I denne uge har vi fx sendt brev til alle de politiske partier i Folketinget, og gjort opmærksom på at de skal huske tilgængelighed for døve og hørehæmmede.

Vi har forskellige indsatser i forbindelse med valget, og der kommer løbende mere information. Følg med her på sitet.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site