Tegnsprogstolkning under evt. konflikt

#Uddannelse

28. marts 2018

STUK har meldt ud, at døve studerende og deres tegnsprogstolke ikke bliver ramt af en evt. strejke og lockout.

DDL har talt med STUK, der bevilger tolk under uddannelse. Har du allerede en bevilling, så fortsætter den under en evt. konflikt. De har fortalt os, at du skal holde fast i dine planlagte tolkninger. Hvis din undervisning bliver aflyst, så skal du huske at aflyse tolken, ligesom du plejer. Tjek med dit uddannelsessted, hvordan det bliver ramt.

På jobområdet fortsætter din bevilling også under en konflikt. Bliver du selv ramt af konflikten, skal du aflyse din tolk, når du ved, du ikke skal bruge tolken. Følg med på din kommunes hjemmeside om deres udmeldinger om konflikten.

DNTM har meldt ud, at de ikke bliver ramt af konflikten. Du kan derfor bestille tolk som du plejer på det sociale område.

Mange offentlige myndigheder vil blive ramt af en konflikt. Du kan derfor ikke regne med at kunne søge nye tolkebevillinger under konflikten på andre områder end hos DNTM.

Er du i tvivl om noget, så kontakt din kommune eller dit uddannelsessted.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site