Status på projekt 'Døve asylansøgere'

#Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

4. september 2019

I projektet arbejdes der blandt andet med besøgsvenner og informationsvideoer omkring asylproceduren for døve flygtninge.

Status på DDL's projekt 'Døve asylansøgere' er, at der i øjeblikket er 14 frivillige besøgsvenner. Der er imidlertid kun fire døve med behov for tilbuddet, så nu udvider projektet målgruppen. Det betyder, at også døve som har opholdstilladelse kan få en besøgsven. Måske de har boet i Danmark i nogle år, men stadig synes det er svært at komme ind i fællesskabet og få det sociale til at fungere. Hvis du kender nogen med behov for en besøgsven, så kontakt Brit på bha@ddl.dk.

Projektet stopper til jul og frem til da er der fokus på at udvikle informationsvideoer omkring asylproceduren. Det skal være på tre tegnsprog: dansk, internationalt og arabisk.

Der arbejdes på en bog indeholdende basistegn, så asylcentrene kan kommunikere lidt med de døve asylansøgere. Bogen vil også indeholde kontaktoplysninger på fx døvekonsulenter, tolkebestilling og undervisningstilbud.

Projektet vil derudover i dialog med Udlændingestyrelsen om at oprette ét sted, hvor døve asylansøgere kan være fremfor at blive spredt ud. Jelling asylcenter er åben for den mulighed.

Ved projektets afslutning er det målet, at der er en klar procedure for forløbet med døve flygtninge.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site