Nyt fra DDL's udviklingsprojekter

#Coronavirus #Tilgængelighed #Udviklingsarbejde

4. juni 2020

Udvilklingsteamet på DDL's område med internationalt samarbejde giver her en opdatering på det nuværende arbejde i en coronatid.

I videoen kan du se en opdatering på lidt forskellige områder indenfor DDL's udviklingsarbejde.

14 bevillinge fordelt på otte lande

I 2019 havde DDL 14 bevillinger og projekter fra Danske Handicaporganisationer (DH), og har arbejdet i otte forskellige lande. Det er en stor udfordring at holde øje med alle deadlines og frister, og udviklingsteamet har netop taget et nyt projektstyringsværktøj i brug, for at gøre arbejdet lettere og skabe et overblik.

Arbejdsopgaverne i udviklingsteamet er blevet påvirket af coronasituationen, som det også er tilfældet for mange andre. Mange planlagt ting er blevet enten aflyst eller udsat. Især rejseforbuddet har påvirket meget.

Fra Jordan til Castberggård

Udviklingsteamet har fået godkendt bevilling til to nye deltagere til Frontrunners på Castberggård. Begge deltagere kommer fra Jordan. DDL har et projekt i Jordan, der stopper 31. juli 2020. Der var planlagt en rejse før påske, for at forberede et nyt projekt samt evaluere det gamle projekt. Desværre blev rejsen aflyst grundet coronavirus. Udvilklingsteamet arbejder nu på at finde ud af, hvad der skal ske.

DDL's partnerorganisationer har også være udfordret. Mange af dem har knoklet for at gøre myndighedernes information tilgængelig for døve. En særlig udfordring handler om, at det langt fra er alle, der har adgang til internettet. Samtidig er der udgangsforbud i mange lande, hvilket gør arbejdet endnu mere vanskeligt.

Tre deltagere fra hhv. Rwanda og Ghana har fået godkendt en studietur til Danmark. De seks deltagere skal besøge forskellige arbejdspladser og skal også deltage i DDL's landsmøde. Det hele afhænger dog af, om rejseforbuddet bliver ophævet. Vi krydser fingre.

Tre år mere i Vietnam

De sidste tre år har DDL haft et projekt i Vietnam. Projektet blev afsluttet 31. maj 2020 og udviklingsteamet har brugt den seneste tid på at afslutte projektet og sende rapporter og regnskaber til DH. Samtidig er der ansøgt om en forlængelse af projektet, og vi har netop fået godkendt en ny 3-årig periode.

Udviklingsteamet har udarbejdet en ny strategi, som er blevet fremlagt for DDL's hovedbestyrelse. Strategien er blevet godkendt og udviklingsteamet fortsætter deres målrettede arbejde.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site