Nye regler for tolkning på arbejdsmarkedet

#Arbejdsmarked #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

31. januar 2019

Den 1. februar 2019 træder en ny lov i kraft omkring tolkning på arbejdsmarkedet.

Vi i DDL vil orientere om, at jer som bruger tolk på arbejdspladsen, i den kommende tid vil blive kontaktet af jeres kommune. Som I måske ved, så har Beskæftigelsesministeriet lavet en tilføjelse til reglerne om tolk på arbejdsmarkedet, fordi der har været rod på området. Reglerne træder i kraft den 1. februar 2019.

Det er blevet tilføjet til loven, at tolkebrugeren og tolkebrugerens arbejdsgiver og nærmeste pårørende ikke må have økonomiske interesser i den virksomhed, som leverer tolkningen.

Fremover skal tolkebrugeren, arbejdsgiveren og tolken skrive under på en tro- og loveerklæring om, at de ikke har økonomiske interesser. Det betyder, at alle der får tolk til arbejde vil blive kontaktet af deres kommune for at få undersøgt om, der er økonomiske interesser og alle bliver bedt om at skrive under på en tro- og loveerklæring.

Der er ikke nogen fælles model for, hvordan det skal undersøges og gøres, så I vil opleve at jeres kommuner gør det forskelligt.

Vi ved godt, at det gør tingene mere besværlige med flere skemaer, men vi opfordrer til at I kontakter jeres kommune, hvis I er den mindste smule i tvivl om, hvordan I udfylder skemaerne.

I kan finde lovteksten her.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site