Ny arbejdsgiveranalyse vækker bekymring

#Arbejdsmarked #Tegnsprog #Tilgængelighed #Politik

Ny arbejdsgiveranalyse vækker bekymring

Kilde: Incita, Arbejdsgiveranalysen 2020

23. juni 2020

Incita har netop udgivet deres årlige arbejdsgiveranalyse, der bekræfter, det samme billedet som bl.a. Ankestyrelsen tidligere har undersøgt. Nemlig, at døve har svært ved at få foden inden for på det danske arbejdsmarked.

Incita har spurgt 160 arbejdsgivere anonymt i Region Midtjylland og Region Sjælland, om virksomhederne vil afvise døve til jobsamtale eller tilbud om praktik. Her svarer 68%, at det vil de.

Det er bestemt ikke opmuntrende læsning, og Danske Døves Landsforbund ser med stor bekymring på resultatet af analysen.

- Det er en ærgerlig tendens og desværre har udviklingen været sådan i mange år. Døve skal anerkendes af samfundet, så vores kompetencer og talenter værdsættes og kommer i spil – også på arbejdsmarkedet. Derfor arbejder vi for eksempelvis fleksibelt tolkning på arbejdsmarkedet og sprede erfaringer og viden på arbejdsmarkedet. En stor del af problemet handler om fordomme over for på døves kompetencer og ressourcer, og dem kæmper vi hver dag for at nedbryde, forklarer Landsformand Lars Knudsen

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site