Minister hædrer Operation Dagsværk med ny handicappris

#Arrangementer #Børn og unge #Politik #Kultur

Minister hædrer Operation Dagsværk med ny handicappris

Foto: Social- og Indenrigsministeriet

3. december 2019

FN’s internationale handicapdag den 3. december markeres også i Social- og Inden-rigsministeriet med en ny pris.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har inviteret en stribe organisationer på morgenmad og prisoverrækning i ministeriet tirsdag den 3. december 2019.

Ministeren uddeler en ny handicappris til tre organisationer, der har gjort en særlig indsats for inklusion af mennesker med handicap: Danske Handicaporganisationer (DH), Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) og Operation Dagsværk (OD).

De modtager prisen for deres indsats i forbindelse med dette års Operation Dagsværk-kampagne. Ved oplæg på skoler blev tusindvis af elever på ungdomsuddannelserne oplyst om at leve med et handicap. Derefter arbejdede eleverne en dag for at samle penge ind til et projekt, der skal fremme inklusion af unge med handicap i Uganda.

Det er første gang i Operation Dagsværks mere end 30-årige historie, at man sætter fokus på handicap.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

”Årets Operation Dagsværk har imponeret mig. Unge med handicap har mødt andre unge og givet et vigtigt indblik i livet med et handicap – både i Danmark og i Uganda. Vi har brug for færre fordomme og misforståede hensyn, hvis vi skal skabe bedre inklusion af mennesker med handicap.”

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

”Meget fungerer godt i Danmark. Men vi har stadig meget at gøre for at sikre reel inklusion af mennesker med handicap. I Danmark fejrer de fleste grundlovsdag, 8. marts og 1. maj. Jeg ønsker, at den internationale handicapdag også får en markant placering. Med dagen kan vi både fejre de rettigheder, vi har opnået, og diskutere med hinanden, hvordan vi kommer videre. Derfor har jeg indført den nye pris, der hædrer nogen for at gøre noget særligt for inklusion af mennesker med handicap.”

Det er første gang, at ”Social- og indenrigsministerens Handicappris” overrækkes, men prisoverrækkelsen bliver en tilbagevendende begivenhed.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site