Må man blive bloddonor, som døv?

#Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

7. maj 2019

Selvfølgelig må man det! Styrelsen for Patientsikkerhed har netop slået fast, at døve må være bloddonorer. Tegnsprogstolk bestilles via DNTM.

Regionerne har forskellige procedurer for, hvordan man bliver godkendt som bloddonor. I nogle regioner er der ingen problemer, imens der er i andre regioner er nogle udfordringer og problemer.

DDL har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, der er blevet afvist som bloddonor fordi regionerne frygter, at tegnsprogstolkene bryder deres tavshedspligt. Det er noget vrøvl! Vi i DDL mener, at det er ren diskrimination.

Vi har derfor kontaktet Bloddonorerne i Danmark. De deler vores holdning. Selvfølgelig kan døve donere blod, hvis de opfylder kravene til at blive bloddonor.

Vi har sammen været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. De har lige orienteret os om, at der er nu er klare og ens retningslinier i alle regioner. Døve kan uden problemer donere blod og medbringe en tegnsprogstolk. Det er en dejlig og glædelig nyhed.

Hvis du overvejer, om du gerne vil være bloddonor, så kan du henvende dig på et sygehus i din region. Du kan bestille en tegnsprogstolk gennem DNTM, som kan tage med og tolke imens du donerer blod.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site