Ligebehandling for elever på erhvervsuddannelser

#Arbejdsmarked #Børn og unge #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed #Uddannelse

25. februar 2020

I denne uge er Institut for Menneskerettigheder udkommet med en ny rapport, der sætter fokus på ligebehandling for elever med handicap på erhvervsuddannelser.

Det er en menneskeret at kunne tage en uddannelse på lige fod med andre, uanset om man har udfordringer med fysisk eller psykisk handicap. Det skal unge i Danmark kunne mærke i praksis. Men over halvdelen af elever med handicap på erhvervsskoler falder fra deres uddannelse inden for fire år efter start. Og har man et handicap, har man allerede 36 % øget risiko for ikke at gennemføre - uanset baggrund.

Institut for Menneskerettigheder (IMR) er netop udkommet med en ny rapport: Ligebehandling af elever med handicap på erhvervsskoler. Rapporten viser, at erhvervsuddannelserne mangler fleksibilitet og bedre støtte for den forholdsvis store andel af elever, der har et handicap.

IMR anbefaler blandt andet, at Undervisningsministeriet indfører regler, der sikrer, at det det bliver muligt for elever med handicap at tage en erhvervsuddannelse på fleksible vilkår. Det er noget vi i DDL naturligvis bakker op om.

I videoen kan du møde Mads. Han er murerlærling - og desuden døv.

Se mere og hent rapporten her.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site