Lenas sag får Ankestyrelsen til at ændre praksis!

#Arbejdsmarked #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

Lenas sag får Ankestyrelsen til at ændre praksis!

Tv2 Nyhederne dækkede også sagen om Lena og hendes kamp mod Københavns Kommune. Foto: Danske Døves Landsforbund

26. oktober 2020

Tilbage i august delte Lena Lorentzen sin historie om, hvordan hun blev straffet af Københavns Kommune for at arbejde for meget. Helt konkret betød det, at fordi Lena arbejdede over 37 timer om ugen som selvstændig, blev hendes tolkebevilling halveret fra 20 timer til 10,5 timer.

Begrundelsen for halveringen af Lenas tolkebevilling er beskrevet i en principafgørelse fra Ankestyrelsen med afsæt i i loven om kompensation til handicappede i erhverv. Danske Døves Landsforbund kritiserede afgørelsen i bl.a. Berlingske og i Tv2 Nyhederne.

Og kritikken er blevet hørt! På baggrund af Lenas sag har Ankestyrelsen nu ændret praksis om udmåling af personlig assistance, når ansøgeren arbejder over 37 timer. Det vil sige, at man nu som døv kan få tolkebistand i op til 20 timer om ugen, hvis man arbejder over 37 timer, som det er tilfældet, hvis man har en normal arbejdsuge på 37 timer.

-Vi er selvfølgelig glade for, at praksis bliver ændret på området, fordi det jo er fuldstændig urimeligt og indlysende, at reglerne skulle laves om. Ændringen betyder, at døve som Lena og alle andre handicappede i arbejde kan få assistance i op til 20 timer om ugen, hvis de arbejder mere end fuld tid – og dermed have bedre forudsætninger for at være i beskæftigelse, siger Lars Knudsen, landsformand i Danske Døves Landsforbund.

Som konsekvens af praksisændringen skal Ankestyrelsen og kommunerne tage stilling til genoptagelse af sager, som er truffet i overensstemmelse med den tidligere praksis. Afgørelse om genoptagelse skal træffes af den myndighed, der senest har behandlet sagen.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site