Kritik af Sundhedsstyrelsen for manglende tilgængelighed

#Tegnsprog #Tilgængelighed #Politik

3. marts 2020

I et brev til Sundheds- og Ældreministeren samt Sundhedsstyrelsens direktør kritiserer DDL den manglende tilgængelighed for døve borgere om coronavirus.

Coronavirussen kom til Danmark i sidste uge, og døve borgere er bekymrede. Men myndighederne forstår ikke behovet for tolkning til dansk tegnsprog.

Derfor har Danske Døves Landsforbund har sendt et brev til Sundheds- og Ældreminister, Magnus Heunicke og direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, fordi DDL er utilfredse med, at informationer og pressemøder om spredningen af coronavirussen ikke bliver tegnsprogstolket. Det forringer døves mulighed for at modtage de samme informationer som alle andre borgere.

- Situationens alvor taget i betragtning undrer det os, at informationer på hjemmesider og pressekonferencer ikke bliver tegnsprogstolket. DDL har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen flere gange, men vores opfordringer bliver ikke hørt, og derfor er vi nødsaget til at gå til de relevante myndigheder for at få afklaring på, hvordan de vil inkludere døve i deres kommunikation, siger Lars Knudsen, formand for Danske Døves Landsforbund.

Siden den første smittede i Danmark i sidste uge har Danske Døves Landsforbund modtaget mange bekymrede henvendelser fra døve i Danmark, der er i tvivl om, hvilke forholdsregler de skal tage, hvordan de kommer i kontakt med myndighederne og hvad der generelt er op og ned i sagen. Sagen er højaktuel og udvikler sig dag for dag, men informationerne på dansk tale- og skriftsprog går tabt for døve, og dermed er der risiko for, at døve ekskluderes.

- Det er helt afgørende, at døve får den nødvendige information – ligesom alle andre borgere i Danmark -om, hvordan de skal forholde sig til virusspredningen. Mange henvender sig til os for informationer, men forbundet selvsagt ikke de rette kompetencer til at klæde døve på. Det er myndighedernes ansvar, slutter Lars Knudsen.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site