Hvad skal der ske med dansk tegnsprog?

#Arrangementer #Kultur #Politik #Tegnsprog

Hvad skal der ske med dansk tegnsprog?

Fotograf: Anders Hviid

11. juli 2019

Den 28. oktober afholder DDL en stor tegnsprogskonference på Christiansborg. Deltagelse er gratis og alle er velkomne.

Titlen på konferencen er: Dansk tegnsprog – status og udviklingsperspektiver, og formålet er at gøre status på dansk tegnsprog her fem år efter anerkendelsen – både at se på de fremskridt vi har nået, men også se på udviklingen i et kritisk perspektiv – samt at identificere, hvor vi skal sætte ind fremover.

Der vil bl.a. være oplæg om tolkeuddannelsen v uddannelsesleder Jutta Fischer, om ordbogsprojektet ved faglig koordinator Janne Boye Niemelä og om Dansk Tegnsprogsråd ved professor Elisabeth Engberg-Pedersen, og det vil være muligt at diskutere de tre områder med oplægsholderne og hinanden.

På konferencen vil vi også se, på hvad man har gjort andre steder i verden for at sikre tegnsprogstalendes rettigheder. Dr. Joseph Murray fra USA holder oplæg om, hvor i verden det er lykkedes at sikre døves rettigheder og hvordan man kan sikre en positiv holdning til tegnsprog i samfundet.

Frankie McLean fra Skotland kommer og fortæller om den handlingsplan på tegnsprogsområdet, der er vedtaget af det skotske parlament, og hvor ambitionen er at gøre Skotland til det bedste sted i verden for tegnsprogstalende.

Afslutningsvist vil vi diskutere, hvor DDL skal sætte ind fremover.

Kom og vær med i diskussionen! Deltagelse er gratis. Alle er velkomne: medlemmer, samarbejdspartnere og politikere, så sæt et stort kryds i kalenderen denne dato.

Vi åbner for tilmelding efter sommerferien, så hold øje med DDL’s hjemmeside og facebook. Det er først-til-mølle-princippet, da der er begrænsede deltagerpladser.

SE PROGRAM FOR TEGNSPROGSKONFERENCEN HER.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site