Historisk stiftelse af Civilsamfundets Brancheforening

#DDL i medierne #Politik

Historisk stiftelse af Civilsamfundets Brancheforening

Den nye bestyrelse: Rasmus Kjeldahl (Børns Vilkår), Anders Ladekarl (Dansk Røde Kors), Trine Nyby ( Rådgivningsdanmark), Kira West (Reden), Per Fruerled (Danske Døves Landsforbund), Laila Walther (LMS) og Ninna Thomsen (Mødrehjælpen). Foto: Dansk E

5. marts 2020

Tirsdag den 3. marts 2020 blev Civilsamfundets Brancheforening stiftet. DDL's direktør Per Fruerled er valgt som ny formand.

Tirsdag den 3. marts 2020 blev Civilsamfundets Brancheforening stiftet. Brancheforeningen har fokus på at forbedre rammevilkårene for civilsamfundsorganisationers virke inden for det sociale område og sundhedsområdet. Det drejer sig fx om hvad der skal afløse den nedlagte satspulje. Danske Døves Landsforbund har været involveret i stiftelsesprocessen og deltog på den stiftende generalforsamling.

- Gennem årene er flere af de store forbedringer for døve startet med et offentligt støttet pilotprojekt, det drejer sig f.eks. om socialtolkeprojektet, der har ført til lovfæstede rettigheder om døves ret til tolk på det sociale område. For at den slags også i fremtiden er muligt, har hovedbestyrelsen valgt at prioritere, at direktøren, som er ansvarlig for DDL’s drift, bruger tid på den nye brancheforening for at skabe de bedst mulige rammevilkår for civilsamfundets organisationer, udtaler Lars Knudsen, landsformand for Danske Døves Landsforbund.

Per Fruerled er valgt til bestyrelsen for Civilsamfundets Brancheforening og blev på det konstituerende møde valgt som den første formand for den nye forening. I bestyrelsen sidder desuden Anders Ladekarl fra Røde Kors som næstformand, Kira West fra Reden international, Ninna Thomsen fra Mødrehjælpen, Laila Walther fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Trine Nyby fra RådgivningsDanmark og Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår.

- Det er en stor begivenhed, at der nu er stiftet en brancheforeningen, hvor vi spænder fra mindre forbund som Danske Døves Landsforbund til store organisationer som Røde Kors. Jeg er glad og ydmyg over for den tillid, der er vist mig, og stolt over, at Danske Døves Landsforbund er repræsenteret i så kompetent en forsamling. Den nye forening bliver et godt supplement til vores stærke handicappolitiske fællesskab, fortæller Per Fruerled.

Læs mere om stiftelsen af den nye brancheforening her.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site