Gratis tegnsprogskursus til alle!

#Arrangementer #Tegnsprog

Gratis tegnsprogskursus til alle!

13. maj 2020

For seks år siden blev dansk tegnsprog officielt anerkendt som et selvstændigt sprog. Det fejrer vi med gratis tegnsprogsundervisning til alle, der vil lære dansk tegnsprog. Læs mere om kurset og tilmeld dig her.

Kom til gratis, online tegnsprogsundervisning!

Danske Døves Landsforbund fejrer Dansk Tegnsprogsdag med gratis tegnsprogsundervisning til alle, der vil lære døves modersmål.

For seks år siden blev dansk tegnsprog officielt anerkendt som et selvstændigt sprog. Det har stor betydning for døves plads i det danske samfund, for døves kultur og identitet.

Derfor fejrer Danske Døves Landsforbund Danske Tegnsprogsdag med at give gratis online tegnsprogsundervisning til nysgerrige, der vil vide mere om dansk tegnsprog.

-Tegnsprog er et visuelt sprog, hvor man bruger sine hænder, krop og mimik. Og i stedet for at bruge ørerne til at opfange nye lyde, skal man bruge sine øjne til at indfange tegnsprogets bevægelser og signaler, forklarer konsulent, Brit Holm Andersen, der står bag onlinekurset.

Få dit eget unikke navn
Onlinekurset består af introduktion til døvesamfundet, døves kultur og sprog. Et unikt kendetegn ved dansk tegnsprog er, at man får sit eget navnetegn. På den måde kan man kende forskel på personer, der hedder det samme.

-Jeg hedder Brit, og mit navnetegn er ”hvad”, (alle fem fingre på højre hånd, der bevæger sig samtidig frem og tilbage) fordi jeg altid har spurgt, hvad andre snakker om.

Kurset begynder onsdag d. 27. maj og løber de to følgende onsdage og slutter onsdag d. 10. juni fra 19-21. Det er efter først til mølle-princippet med plads til 50 deltagere.

Der er åbent for tilmeldingen d. 20. maj, og tilmeldingen sker via her på siden via dette link:

bit.ly/2WJIaWM

FAKTA:
Den 13. maj 2014 blev dansk tegnsprog anerkendt som selvstændigt sprog. Samtidig vedtog Folketinget, at Dansk Sprognævn skal varetage arbejdet med at indsamle og bevare dansk tegnsprog på linje med dansk tale- og skriftsprog. I den sammenhæng blev der oprettet et tegnsprogsråd og en underafdeling til Dansk Sprognævn: Afdeling for Dansk Tegnsprog.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site