Frivillige søges!

#Coronavirus #Tilgængelighed #Tegnsprog

14. marts 2020

Vi søger frivillige til praktisk hjælp i forbindelse med corona, samt frivillige til vores coronalinje.

Coronavirus spreder sig hurtigt i tiden og døve kan lige som alle andre risikere at blive syge. DDL søger derfor frivillige til at hjælpe.

Vi søger frivillige, der vil hjælpe døve, som enten er coronasyge, i karantæne eller særligt udsatte for smitte, med praktisk hjælp. Det kan være hjælp til at få handlet ind, hjælp til at få luftet hunden eller få hentet vigtig medicin på apoteket. Hjælpen gives selvfølgelig ud fra et forsigtighedsprincip, sådan at den frivillige hjælper ikke selv risikerer at blive smittet eller smitte. Vi har brug for et korps af frivillige, som vil være praktiske hjælpere og sørger for at koordinere indsatsen, så alle de, der har behov for hjælp også får den. For at blive frivillig hjælper skal du være over 18 år og indstillet på enten i egen bil, på cykel eller offentligt transport at handle ind for den syge. DDL dækker selvfølgelig eventuelle rejseudgifter.

Vi søger frivillige der hjemmefra vil bruge 2 timer en aften om ugen på at bemande vores tiltag til døve: Coronalinjen. Coronalinjen er stedet, hvor døve kan få hjælp til at finde de rette informationer om Corona på offentlige hjemmesider. Det er derfor en forudsætning for at blive frivillig på Coronalinjen, at du er god til at orientere dig på offentlige hjemmesider og god til at snakke med folk – på tegnsprog selvfølgelig. Derudover skal du kunne afsætte 2 timer en aften om ugen i enten uge 12 eller 13. Det er ikke nødvendigt, at du ved alt om Corona men er indstillet på at hjælpe andre døve med deres spørgsmål.

Uanset om du har lyst til at være praktisk hjælper eller frivillig på Coronalinjen skal du sende din tilmelding til Serhat på mail: sd@ddl.dk.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site