Forringelser for døve og hørehæmmede i EU

#Tilgængelighed #Politik

Forringelser for døve og hørehæmmede i EU

27. april 2017

DDL har sammen med Danske Handicaporganisationer (DH), European Disability Forum (EDF) og European Union of the Deaf (EUD) arbejdet for at European Accessibility Act (EAA) kommer igennem i Europa-Parlamentet.

EAA er et direktiv som påvirker tilgængeligheden i EU for personer med handicap. Handicapkomiteen i FN har anbefalet EU at have et tilgængelighedsdirektiv - særligt fordi EU har ratificeret handicapkonventionen.

Fejlslået afstemning
I går var afstemning i parlamentet om de ændringsforslag, som parlamentet har forhandlet sig til. Ændringsforslagene skuffer desværre idet de er dårligere end det oprindelige forslag. DDL har derfor lagt pres på de danske repræsentanter i komitéen, således at det nye forslag ikke bliver vedtaget. På trods af vores pres stemte komitéen dog for de ændringsforslag som de har forhandlet sig til. Ændringsforslaget betyder fx TV kanaler selve må afgøre kvaliteten af deres undertekster samt omfanget af tekstning. Dette kan have store konsekvenser for døve og hørehæmmede.

Ny afstemning til sommer
I juni er der igen afstemning, og DDL arbejder nu på at parlamentet stemmer for de forslag som Handicaporganisationer vil have med.

Læs hele nyheden på engelsk her

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site