FN og EU hylder DDL's besøgsvennetjeneste

#Seniorer

FN og EU hylder DDL's besøgsvennetjeneste

7. december 2018

En EU-kampagne, der vil forbedre ældres levevilkår, har kun ros til overs for DDL's besøgsvennetjeneste.

Kampagnen #AegingEqual, som er skudt i gang med støtte fra EU og FN, har fokus på at skabe større bevidsthed om de barrierer, ældre mennesker møder i samfundet.

Komiteen bag kampagnen har efterspurgt gode eksempler på, hvordan organisationerne varetager ældres rettigheder og muligheder for ligestilling i samfundet - og på baggrund heraf har de omtalt DDL's besøgsvennetjeneste, som du kan læse mere om her, som et strålende eksempel på, hvordan man sikrer ældre et værdigt alderdom.

Besøgsvennetjenesten gør en vigtig forskel
AegingEquals website kan man læse følgende om DDL's besøgsvennetjeneste:

"Mange ældre døve lever alene og isoleret. Kommunikationen mellem ældre døve og deres familier er tit præget af en stor ulighed på grund af manglende tegnsprogskundskaber hos de hørende familiemedlemmer. Danske Døves Landsforbund har et klart ønske om at bekæmpe ensomhed og har derfor etableret en frivillig national besøgstjeneste for ældre døve.

Besøgstjenesten er en unik mulighed, hvor ældre mennesker i hjemmet får ugentlig besøg af en frivillig døv besøgsven. På tegnsprog kan de tale om hverdagsting eller udveksle nyheder fra det lokale døvemiljø. De kan også tage på spadsereture eller deltage i gudstjenester sammen. Det vigtigste ved besøget er, at den tid, som den ældre døve og besøgsvennen tilbringer sammen, er præget af hygge og afslappethed - på tegnsprog, naturligvis."

Om omtalen siger Katrine Eskelund, der er ansvarlig for DDL's indsats på ældreområdet:
"Vi er selvfølgelig glade og stolte over, at vores frivillige tilbud bliver så positivt omtalt, men mest af alt er vi superstolte af vores fantastiske, trofaste besøgsvenner, der hver uge gør en kæmpe forskel for ældre døve."

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site