Døves Internationale Uge med fokus på tegnsprog og inklusion - del 3

#Kultur #Tegnsprog #Tilgængelighed #Politik

20. september 2017

I denne uge er er det International Week of the Deaf, og årets tema er "fuld inklusion med tegnsprog". Hver dag i denne uge bringer DDL en video med fokus på emnet. I dag er det Serhat Dogru fra DDL's projekt "Netværk og medborgerskab for døve med anden etnisk baggrund end dansk".

Tekstversion:

Hvad betyder inklusion? Det betyder at alle kan være med, at alle kan følge med og at alle har de samme rettigheder. Vi døve har også en gruppe som hedder en minoritet i minoritetsgruppen. Og hvem er de? Jo – det er de etniske døve, som har forskellige sociale, kulturelle og sproglige udfordringer og forhindringer i forhold til døvesamfundet.

Den største udfordring er at få informationer, fordi en stor del af denne gruppe er kommet til Danmark sent i livet og først skal lære det danske tegnsprog og derefter det danske skriftsprog.

Derfor går denne gruppe af døve glip af SÅ mange informationer. Derfor er det vigtigt at bevare Døvefilm så denne gruppe også kan blive inkluderet i samfundet.

Besøg den officielle side for International Week of the Deaf her

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site