Det betyder den nye public service aftale med DR

#Tilgængelighed #Tegnsprog #Politik

2. oktober 2018

DR skal nedskære med 20 procent, men der bliver ikke forringelser for mennesker med handicap.

Kulturministeret har indgået nu public service aftale med DR for 2019 - 2023.

I den nye kontrakt står der, at DR skal tilstræbe at tekste 95% af alle programmer, som ikke sendes direkte. Desuden 70% af alle direkte programmer. Det er en stigning på 5% sammenlignet med den gamle kontrakt. Når der sendes 'breaking news' skal DR sikre, at der hurtigst muligt er live-tekster.

Med den nye aftale skal DR fortsætte med at tilbyde to tegnsprogstolkede nyhedsudsendelser i hverdagene og en tegnsprogstolkning i weekenden. DR skal desuden tilbyde nyheder i en særlig enkel udgave til den svageste del af målgruppen.

Derudover skal DR sikre indholdsmæssig variation på Tegnsprogskanalen. Det vil sige, at det ikke kun skal være nyheder, men også andre typer af programmer. DR skal også fortsætte med at tilbyde tegnsprogstolkning i forbindelse med valg. Fx partirpræsentationer, partilederrunder og selve valgaftenen.

Som noget nyt skal DR i kontraktperioden sikre, at Tegnsprogskanalens programmer kan live streames via DR TV.

DDL er godt tilfreds med indholdet af den nye aftale, når man tænker på at DR skal nedskære med 20 procent. Forhandlinger om den nye public service aftale med TV2 er endnu ikke begyndt.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site