DDL bekymret over ny sundhedsreform

#Børn og unge #Tegnsprog #Uddannelse #Politik #Tilgængelighed

24. januar 2019

I sidste uge fremlagde regeringen et udspil til en ny sundhedsreform, der betyder at regionerne bliver nedlagt. Dette får konsekvenser for området med døve og tegnsprog.

DDL har været til orienteringsmøde med Børne- og Socialministeret omkring regeringens udspil til en ny sundhedsreform. Nedlægning af regionerne får konsekvenser for området med døve og tegnsprog.

Center for Høretab (tidl. Fredericiaskolen) og Center for Døvblindhed og Høretab (tidl. Aalborgskolen) hører under regionerne. Regeringen vil gøre de to centre til kommunale tilbud, men hvad er konsekvenserne? Kan centrene kan fortsat kan modtage elever, hvis regionerne bliver nedlagt? DDL er sammen med andre handicaporganisationer bekymrede; der er mange usikkerheder og spørgmsål om fremtiden. Vi ønsker at centrene bliver i regionerne eller bliver et statsansvar.

Børne- og Socialministeriet var lydhøre, men der er endnu ingen tiltag. Først skal udspillet op til politisk forhandling. Vi følger udviklingen om den sundhedsreformen tæt.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site