Tegnsprogstolk på TV - derfor ser det sådan ud

#Arrangementer #Coronavirus #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

21. marts 2020

Måske du har set nogle af myndighedernes mange pressemøder og undret dig over, hvorfor tegnsprogstolkenes placering og visning på TV hele tiden skifter? Nogle gange står tolken lige ved siden af taleren, andre gang langt væk og endnu andre gange bliver tolken vist i et lille vindue på skærmen.

Vi har været i dialog med tolkeleverandøren (CFD) om dette. CFD forklarer, at tolkens placering afhænger af hvor mange personer, der er til pressemødet. Myndighedernes retningslinjer om max 10 personer gælder selvfølgelig også ved pressemøder. Det er en udfordring, idet der kan være mange personer fra myndighederne, som deltager. Dertil kommer journalister, kameramænd, lydmænd – og tegnsprogstolke! Samtidig skal der holdes afstand. Til nogle pressemøder må journalister og tegnsprogstolke sidde i et andet rum. Derfor er det ofte pressemødets størrelse, der afgør tegnsprogstolkenes placering og visning på skærmen hjemme i stuerne.

Vi forventer dog at det bliver lidt mere fast fremover, hvor tolken bliver vist i et andet vindue på skærmen. Vi er nu i dialog med DR om selve visningen. Vi har spurgt om de kan gøre vinduet med tolken større. Det er de nu i gang med at undersøge.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site