Arranger dialogmøde med lokale folketingskandidater

Dialogmødet er en dialog mellem kandidater og jeres forening, hvor I kan inspirere kandidaterne til, hvordan de kan være med til at skabe bedre muligheder for døve og hørehæmmede. Mødet tager udgangspunkt i, at medlemmer og pårørende fortæller deres personlige historier, giver gode og dårlige eksempler og deler deres ideer til, hvordan døve og hørehæmmede bedre kan deltage, bidrage og leve et liv som alle andre i fremtiden.

To modeller

Dialogmødet kan laves i to forskellige modeller:

  • En model, hvor I inviterer en mindre gruppe kandidater til dialog med bestyrelsen i jeres forening 
  • Og en anden model, hvor I rekrutterer en bredere kreds af medlemmer og pårørende til dialog med en kandidat fra hvert parti.

Herunder er en guide og materialer til, hvordan I kan forberede og afvikle et dialogmøde.

Find tid og sted

Fastlæg et tidspunkt og sted for dialogmødet. Det er fint at holde mødet både før og efter valget udskrives. Dialogmødet kan enten holdes i foreningens egne lokaler eller et sted i kommunen, hvor de gør en forskel for mennesker med handicap. Det kunne f.eks. være en institution eller en virksomhed.

Bestil materialepakke til dialogmødet fra DDL’s sekretariat

Ved at skrive til jhz@ddl.dk kan I få tilsendt foldere og plakater til at printe ud og udsmykke stedet til mødet. Du kan se foldere og plakater i menuen under materialer.

Inviter lokale folketingskandidater

Sørg for at invitere nogen fra både den røde og blå side. I kan invitere nogen, I allerede kender eller finde kontaktoplysninger på kandidater fra de forskellige partier her.

Her er skabelon til mail

Inviter foreningens medlemmer og pårørende

I kan vælge at invitere bestyrelsen til dialogmødet eller rekruttere bredere og invitere alle der er medlem af foreningen. Det er en god ide med tilmelding til mødet, sådan at I har en ide om, hvem og hvor mange der kommer. Det er også en rigtig god idé at bekræfte deltagernes tilmeldinger ved at sende dem en mail nogle dage før dialogmødet.

Kontakt lokalpressen

Inviter lokalavisen til at dække dialogmødet. Hvis I vælger at holde dialogmødet på en af kommunens institutioner eller en virksomhed kan det også give mulighed for nogle gode billeder. Skriv til pressen et par dage før dialogmødet og følg gerne op pr. mail.

Lav praktiske forberedelser

Hvis I gerne vil servere mad og/eller drikkevarer til dialogmødet, skal I bestille det nogle dage før arrangementet.

Udover materialerne i pakken fra DDL’s sekretariat, skal I bruge kuglepenne eller tusser til at skrive med samt tape eller hæftemasse til at sætte plakater op.

Forbered jer til programmet

Hvis I bliver flere end fem deltagere til dialogmødet er det en fordel at dele sig op i mindre grupper ved forskellige borde. Til hvert bord skal I finde en bordformand fra bestyrelsen, som vil lede dialogen.

Skabelon til drejebog for dialogmøde
Skabelon til velkomsttale

Opfølgning

Efter et vellykket dialogmøde kan I med fordel sende en opfølgningsmail til kandidaterne for at sige tak fordi de tog sig tid til at komme og opfordre dem til at følge DDL’s arbejde fremadrettet.

Skabelon til opfølgningsmail til kandidaterne

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site