Vil du være med til at påvirke, hvordan den kommende kørekorts-app skal se ud?

#Tilgængelighed

Vil du være med til at påvirke, hvordan den kommende kørekorts-app skal se ud?

30. oktober 2019

Digitaliseringsstyrelsen er i gang med at udvikle en digital kørekort-app. Det digitale kørekort er et frivilligt supplement til kørekortet.

Digitaliseringstyrelsen søger deltagere, som vil teste den foreløbige digitale kørekort-app. Deltageren skal afsætte ca. 45 minutter. Digitaliseringstyrelsen er lige nu ved at planlægge testforløbet af appen og forventer at afholde test i uge 46 og 47.

Kom og påvirk hvordan den digitale kørekort-app skal se ud
Deltageren skal – ud fra egne behov – afprøve en prototype på den digitale kørekort-app ved en tænke-højt-test. Deltageren behøver ikke at have nogen særlige forudsætninger eller viden om apps. Deltageren må også gerne være skeptisk over for brugen af apps. Det vigtigste er, at man har lyst til at bidrage og være med til at skabe en brugervenlig digital kørekort-app.

Vi søger deltagere med følgende kriterier:
For at deltage skal deltageren have dansk kørekort, CPR.nr. og dansk pas.

Derudover så søger vi specifikt deltagere med et af følgende kriterier:

  • Fysisk handicap (gerne med specialbygget bil, alder underordnet)
  • + 70 år (ufaglært eller faglært)
  • +15 til 30 årige (ufaglært eller faglært)
  • Anden etnisk baggrund end dansk (alder underordnet)

Tid og sted
Testen vil tage ca. 45 minutter og forventes at blive afholdt i uge 46 og 47 i Storkøbenhavn.

Tilmelding
Hvis I vil deltage, så skriv til Astrid Bjerg Caspersen i Digitaliseringsstyrelsen på mail ascas@digst.dk. Meget gerne senest den 5. november 2019.

Baggrund for det digitale kørekort
Det digitale kørekort udvikles i samarbejde med Transportministeriet og Rigspolitiet og forventes at blive lanceret inden udgangen af 2020. En digital kørekort-app skal gøre det nemt og sikkert for borgeren at tilgå deres kørekort fra mobiltelefonen. Du kan læse mere om det digitale kørekort via dette link.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site