Tillykke til Kolding Døveforening!

Tillykke til Kolding Døveforening!

Foto: Pixabay ©

19. januar 2021

Kolding Døveforening fylder 80 år i dag!

Bestyrelsen i Kolding Døveforening fortæller:

Foreningen blev stiftet under 2. verdenskrig. Døve i Kolding og omegn havde ikke mulighed for at komme til Fredericia Døveforening, hvor de var medlemmer. De skulle tidlig hjem med toget, idet mørklægningen i aftenstimerne og forbud mod at rejse ud af byen indskrænkede det sociale samvær meget. Det var ikke tilfredsstillende for døve i Kolding og omegn.

Tre døve: Holger Jensen, Carl Christensen og Olaf Knudsen tog initiativet til stiftelsen af døveforeningen. Den 19. januar 1941 blev Kolding Døvstummeforening, som det hed dengang, stiftet. Det første år havde foreningen 38 medlemmer. Holger Jensen var foreningens formand de første seks år. Han boede i Hejls, som ligger 18 km sydøst for Kolding, og var skomager.

Gennem foreningens 80 årige historie har 12 været formand. Ni har nu været medlem i Kolding Døveforening over 50 år. I dag har døveforeningen 35 medlemmer.

Vi må vente med at holde en jubilæumsfest, som mange havde glædet sig til.

Vi ønsker medlemmerne tillykke med jeres døveforening.

Og her fra DDL ønsker vi jer et stort tillykke med jeres 80 års fødslesdag!

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site