Nyt fra Budapest!

#Arbejdsmarked #Børn og unge #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed #Uddannelse

13. november 2017

Nyt om WFD konferencen og de danske oplæg.

Lars Knudsen (formand, DDL): I dag går gik starten til WFD’s internationale konference med emnet ’Fuld inklusion med tegnsprog’. I løbet af i dag er der rigtig mange oplæg med emnet tosproglig undervisning; hvordan døve børn får den bedst mulige undervisning på tegnsprog og en masse andre spændende oplæg. I dagens program har vi også to danske oplæg fra hhv. DDL og Castberggård. Lidt senere kan I se hvad disse to oplæg handlede om.

Jenny Nilsson (konsulent, DDL): Jeg er netop blevet færdig med at holde mit oplæg. Det handlede lidt om situationen her i Danmark og om hvordan vi samarbejder med IMR, Institut for Menneskerettigheder. IMR har for nylig udgivet en rapport om døvfødte børn i Danmark hvor jeg fortalte lidt om indholdet. Jeg gav nogle gode eksempler som inspiration til de andre lande. Ja, det var mit oplæg og det gik fint – forhåbentlig kan det inspirere andre.

Mark Berry: Fillip og jeg repræsenterer Castberggård og Frontrunners, og vi er her for at holde oplæg om hvilke rettigheder vi gerne vil have højnet på FN-niveau. Vi har konventionen og det er fint i sig selv, men hvor er tegnsprogsområdet og tegnsprogsbrugernes rettigheder? Vores oplæg er faktisk lavet for to år siden, men det er først nu vi har fundet et godt tidspunkt at formidle det.

Filip Verhelst: Handicapkonventionen har mange gode værktøjer, som jeg tror vi døve kan arbejde med for at forbedre rettighederne. Vi har opnået nogle ting, men det er stadigvæk ikke godt nok. Vi skal have lavet en ny liste som døveorganisationer kan bruge som inspiration til vejen derhen via deres arbejde.

Mark Berry: Vi er meget glade for at være her og for at kunne holde oplæg og få det kommunikeret ud, så det ikke hun er os der diskuterer det med os selv. Det skal ud og ligge hos jer – og så må vi se hvad der sker.

Filip Verhelst: Viden skal spredes.

Lars Knudsen (formand, DDL): I morgen lægger vi igen en ny video op her fra Budapest hvor vi møder forskellige danskere som er med til konferencen.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site