Kend dine rettigheder: Rettighedsbibliotek på dansk tegnsprog

29. marts 2022

Danske Døves Landsforbund vil gerne sikre sig, at alle døve kender deres rettigheder i forbindelse med tegnsprogstolkning. Derfor lancerer vi et rettighedsbibliotek på dansk tegnsprog.

Mange medlemmer har gennem de senere år haft et ønske om at gennemskue og forstå de forskellige lovområder, som tegnsprogstolkning er del af.

Meget af det kan virke som en jungle: Hvor skal man søge om tolk og til hvem? Hvornår har man ret til tolk, og er der frit tolkevalg? Hvad er forskellen på mellemtid og ventetid?

I forlængelse heraf har DDL derfor påbegyndt et projekt, som vi kalder “Rettighedsbiblioteket”. Her er målet at formidle loven på en mere enkel måde - og på tegnsprog - til glæde for alle døve.

Vi vil løbende lægge videoer op, som i bund og grund handler om døve og hørehæmmedes ret til tegnsprog i forskellige sammenhænge.

Lige nu har vores rettighedsbibliotek kategorien “Tolk til Job” klar. Her ligger der 10 videoer om dine rettigheder til tegnsprogstolk enten som ansat eller arbejdssøgende. Videoerne er tematiserede, og du kan derfor vælge kun at se lige netop den video, som er relevant for dig.

Næste område vi vil give os i kast med er socialtolkning. Vi forventer at have nye videoer i rettighedsbiblioteket klar til jer inden sommerferien indtræder.

Besøg rettighedsbiblioteket her

Relaterede medlemsnyheder

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site