I denne søde juletid..

#DDLinterviewer

I denne søde juletid..

Foto: DDL

25. august 2017

En gruppe frivillige har i år valgt at arrangere juleaften for udsatte døve. Men hvorfor egentlig? Og hvad motiverer folk til at gøre og være noget for andre? DDL har mødt de fire ildsjæle bag initiativet.

Der er sensommer i luften, da DDL mandag eftermiddag møder Lotte Lind Hildrum, Alex Stensholm, Janne Wolfeld og Gugga Fiil til et af deres planlægningsmøder på en café på Frederiksberg. Humøret er højt, og Janne har griflet en hurtig dagsorden ned. Der er 8 punkter på dagens program. Inden mødet starter, får DDL lov til at stille dem et par spørgsmål.

Hvordan er I kommet på idéen med at arrangere juleaften for udsatte døve?

Gugga, der i forvejen er aktiv som besøgsven for ældre døve, svarer: - Jeg ser hele året rundt et stort behov for at bryde ensomhed og isolation. I højtiderne er man ekstra sårbar. Julen er hjerternes fest med fokus på familie og fællesskab. Men hvad hvis man ikke har nogen af delene?

- For mig startede det med, at jeg hvert andet år holder jul uden børn. De år, hvor jeg er alene, vil jeg gerne gøre noget for andre. Jeg spekulerede lidt over, hvad andre døve gør? Jeg ved, at Døves Kirke er meget besøgt, men hvad med efter gudstjenesten? spørger Lotte.

Alex fortsætter: - Jeg donerer hvert år til penge til tre familier via forskellige organisationer. Jeg har tit tænkt på, at jeg gerne vil støtte døve i julen – men hvordan gør man det? Så var det jeg tænkte, at i år vil jeg ikke donere penge. I år vil jeg i stedet for donere min tid på at arrangere noget for udsatte døve.

Janne har i mange år arbejdet med udsatte døve via sit arbejde hos CFD: - Mange udsatte døve føler sig ikke velkommen i medlemsforeningerne. I Døves Kirke er der plads til alle, men på en aften som juleaften er der ikke nogle steder at gå hen. Det vil jeg gerne ændre på.

Snakken har længe gået i forskellige fora både på facebook og ude i virkeligheden. Og på et tidspunkt faldt snakken altså på emnet mellem de fire: Lotte, Alex, Gugga og Janne. Og så gik det pludselig stærkt.

- Vi tog en beslutning om initiativet, fik lavet et hurtigt estimeret budget og lavede en video om arrangementet. Vi håbede på, at tiltaget ville blive spredt stille og roligt, forklarer Lotte.

Interessen for arrangementet har dog været alt andet end stille og rolig. Gruppen fortæller, at de er blevet mødt med en overraskende respons – både fra mulige deltagere, og fra folk, der gerne vil støtte projektet.

- Det er super fedt, og viser jo virkelig, at der er behov for at bryde det her tabu om ensomhed og fattigdom blandt døve. Ofte ser man døve som en samlet gruppe, men vi er en ligeså mangfoldig gruppe, som i det hørende samfund, afslutter Alex.

Spørgsmål og støtte

Juleaften i Brohusgade er tiltænkt hjemløse, fattige, isolerede samt ensomme døve. Ønsker du at støtte tiltaget økonomisk så kan du donere via mobile pay på 53 86 02 24 eller kontooverførsel til 4400 4401242309. Mærk din donation ”juleaften”. Har du nogle spørgsmål, så kan du skrive til juleaften2017@gmail.com.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site