FN retter igen kritik mod Danmark

#Børn og unge #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

12. oktober 2017

FN's Børnekomite mener, at børn har ret til at lære dansk tegnsprog - hvad enten de er døve, bruger høreapparat eller har CI.

Tekstversion:

Måske kan du huske for nogle år siden at FN’s Handicapkomite kom med en række anbefalinger, og i dem ytrede kritik mod den danske regering – blandt andet døvfødte børns udvikling i Danmark.

Her i slutningen af september har FN’s Børnekomite indkaldt Danmark til en såkaldt 'eksamen' for at tjekke om Danmark fulgt op på FN’s børnekonvention.

FN’s Børnekomite har for nylig fremlagt deres anbefalinger hvor de igen retter kritik mod Danmark i forhold til døvfødte børn. Det første punkt er, at Danmark fuldstændig fratager muligheden for at børn med CI får lov til at lære - og at kommunikere på dansk tegnsprog.

FN’s Børnekomite mener, at børn har ret til at få muligheden for at lære - og at kommunikere på dansk tegnsprog uanset om de er døve, bruger høreapparat, har CI eller noget helt andet – det er lige meget; de har ret til muligheden for at lære dansk tegnsprog.

FN’s Børnekomite er også bekymret for døve børn, som ikke får mulighed for at lære dansk tegnsprog i folkeskolen.

De her kritikpunkter er vi på DDL enige i, og dem vil vi bruge i vores arbejde der kan relateres til døvfødte børn, som skal have bedre og flere muligheder i Danmark.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site