Døves ret til tolkning i sundhedsvæsenet

28. marts 2022

DDL har været i kontakt med Sundhedsministeriet vedrørende manglende adgang til tegnsprogstolkning i sundhedsvæsenet.

For halvandet år siden skrev DDL til sundhedsminister Magnus Heunicke, da vi var bekymret for døves adgang til tegnsprogstolk i deres kontakt med sundhedssystemet.

DDL får nemlig løbende henvendelser fra medlemmer, som oplever, at de i deres behandlingsforløb i sundhedssystemet ikke får stillet en tegnsprogstolk til rådighed - blandt andet som følge af sektoransvarsprincippet.

Vi opfordrede i brevet sundhedsministeren til at finde en løsning herpå.

Torsdag i sidste uge fik vi et svar fra Sundhedsministeriet, hvor de undskyldte for den lange svartid, som blandt andet skyldes at ministeren modtager rigtig mange henvendelser.

De understreger dog i brevet, at de også mener, at døve og hørehæmmede skal have ret til tilstrækkelig og kvalificeret tolkning i sundhedsvæsenet. Lars opsummerer korrespondancen i videoen, og du kan også læse DDL's brev og Sundhedsministeriets svar her.

Filer

Download Svar_paa_henvendelse_vedr._tegnsprogstolkning_i_sundhedsvaesenet.pdfDownload Henvendelse.Magnus.Heunicke.tolkning.sept2020.pdf

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site