3 dage med inkluderende scenekunst

#Kultur #Tilgængelighed

3 dage med inkluderende scenekunst

Foto: Glad Teater

Tid
23. maj 2019 - 25. maj 2019

3 dage med inkluderende scenekunst spiller den 23. – 25. maj på Folketeatret.

3 DAGE MED INKLUDERENDE SCENEKUNST
23. – 25. maj på Folketeatret, Nørregade 39, 1165 Kbh. K.

Billetter: https://www.gladteater.dk/billetter/

HELLIOT

23/5 kl. 21, 24/5 kl. 19, 25/5 kl. 13
Performer Helliot Baelza / Koreografi Antonio Quiles
Varighed 55 min uden pause - Non-verbal

EN VANO
23/5 kl. 19, 24/5 kl. 21, 25/5 kl. 15
Performere Manuel Cañadas, Jaime García, José Manuel Muñoz, Arturo Parrilla / Koreografi Arturo Parrilla
Varighed 55 min uden pause - Non-verbal

DIT BLIK MIT SYN
23/5 kl. 15, 24/5 kl. 15, 25/5 kl. 18
Medvirkende Anna Sophie Lübeck, Dan Roland Lund / Dramatikere Alexandra Moltke Johansen, Magnus Iuel Berg, Thea Kulavig og Tomas Lagermand Lundme /
Instruktion Lars Werner Thomsen
Varighed 90 min uden pause - spiller på dansk

Læs mere: https://www.gladteater.dk/cphstage2019/
Danza Mobile: http://danzamobile.es

”Glad Teater er stolte af at være værter for internationale gæster som Danza Mobile, der repræsenterer inkluderende scenekunst i høj kunstnerisk kvalitet. Med Danza Mobiles stærke koreografiske værker og vores nye danske dramatik, giver vi det danske publikum muligheden for at opleve et bredt udsnit af, hvad inkluderende scenekunst kan. Arbejdet med scenekunstnere med funktionsnedsættelse eksploderer i udlandet lige nu, derfor er det vigtigt, at Danmark også er med i den udvikling, fordi det kan være med til at skubbe til den almene forestilling af, hvem vi er, og hvad vi skal som mennesker,” fortæller Glad Teaters kunstneriske leder Lars Werner Thomsen.

FORESTILLINGERNE
HELLIOT af Danza Mobile er en solo-danseforestilling, der diskuterer det unikke og særlige i individet. En scenisk rejse fra det særlige til det universelle, fra det sociale til det intime - through the History of Humanity. Helliot Baelza modtog prisen for Bedste Performer (Escenarios de Sevilla 2018) for sin præstation i forestillingen.

EN VANO af Danza Mobile er en koreografisk undersøgelse af de rum, der opstår i et skulpturelt værk. De rum, vi ikke ser. Det er i mellemrummet, vi bevæger os, tager skridtet fra et til noget andet. Det er her, vi rykker os, her vi forandrer os. I dette tomme rum begynder vi vores rejse gennem livet.

DIT BLIK MIT SYN er fire danske dramatikeres frie fortolkninger af Glad Teaters blinde ensembleskuespiller Anna Sophie Lübecks liv. En øjenåbnende tour de force længere og længere ind i det dybeste mørke. Og i mørket ser vi alle ens.

Pressen skrev:

”Det er altid tankevækkende, at det kræver en blind før en seende virkelig kan se. For det vil jeg altid være Anna Sophie taknemmelig.” - Wrdsmth.dk

HÅB OM POLITISK FORSTÅELSE OG INTERESSE
”I udlandet har man i mere end 40 år haft inkluderende scenekunst på lige vilkår med traditionel scenekunst. Ved at give vores udenlandske partnere Danza Mobile et vindue under CPH STAGE, håber vi, at interessen for denne særlige del af scenekunsten vokser og udvikler sig, så den også her i Danmark får den opmærksomhed, den fortjener.

Glad Teater har arbejdet målrettet for at placere inkluderende scenekunst på lige vilkår i den danske teaterbranche. Med flere anmelderroste forestillinger, prisvindende projekter og en netop overstået Glad Teaterfestival med tæt på 3000 besøgende er vi nu oppe i en volumen, hvor vi virkelig kan rykke ved grænserne for opfattelsen af, hvad mennesker med funktionsnedsættelse kan tilbyde scenekunsten. Derfor håber vi også, at der samles dansk politisk forståelse og interesse for, at Glad Teater kan få en mere langsigtet økonomisk støtte og dermed fortsætte med at producere inkluderende forestillinger efter december 2019, hvor vores bevilling fra Kulturministeriet udløber,” fortæller Glad Teaters administrative leder Jesper Michelsen.

Udover de tre forestillinger afholdes to branchearrangementer i løbet af dagene: En talk om arbejdet med inkluderende scenekunst samt workshoppen KROP, FORTÆLLING OG BENSPÆND. Information om begge arrangementer kan findes i CPH STAGEs brancheprogram samt på Glad Teaters hjemmeside.

Danza Mobile er et internationalt anerkendt dansekompagni fra Sevilla, Spanien. Siden 2001 har de produceret forestillinger, der har spillet mere end 500 gange i Europa og Mellemøsten. Kompagniet arbejder med dansere med og uden funktionsnedsættelse og sætter mødet og den fælles udveksling mellem meget forskellige dansere i højsædet.

Glad Teater er et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser. Siden 2006 har vi udfordret og udfoldet billedet af, hvordan mennesker med funktionsnedsættelse kan bidrage til scenekunsten. Glad Teater producerer både stationære forestillinger og turnéforestillinger til ind- og udland. Glad Teater er en del af Glad Fonden.

Gennemføres med støtte fra Statens Kunstfond, Den Spanske Ambassade i Danmark og Kulturministeriet.
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site