Nye regler for tolkebevilling i Københavns kommune

#Arbejdsmarked #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

1. marts 2018

De nye regler skaber bekymring for døve og os i DDL.

Som I måske har set, så har mange døve i Københavns kommune fået et brev om, at de skal søge tolkebevilling til arbejde igen. Kommunen har ændret lidt på reglerne for, hvordan tolkevirksomheden skal have deres penge. Hidtil har tolkevirksomheden sendt opkrævning direkte til kommunen. Med de nye regler skal tolken sende opkrævning til den døves arbejdsgiver, der så får pengene retur fra kommunen.

I DDL mener vi, at den nye regel er dum og administrativt besværlig for arbejdsgiverne. Derfor arbejder DDL for at reglerne fortsætter som nu, så tolkevirksomheden kan få pengene direkte fra kommunen. Det er vigtigt, at der ikke er barrierer for at døve kan få et job og det må ikke være svært for arbejdsgiverne at have døve ansat.

Hvad gør vi så nu?

DDL har været i kontakt med kommunen og prøver stadig at forhandle en løsning, der er god for døve. Hvis vi ikke kan blive enige med embedsmændene, så kontakter vi borgmesteren på området og de politikere, som sidder i udvalget.

Vi skal nok holde jer orienteret, og I skal ikke være bekymret for om I kan få tolk. Døve har stadig ret til tolk på samme vilkår som før.

Hvis du er medlem af DDL og oplever problemer med at kommunen ikke bevilliger det samme antal tolketimer som før eller hvis det tager lang tid at få svar på din ansøgning, så giv os besked på ddl@ddl.dk.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site