Ny procedure for tolkebevilling i Københavns Kommune

#Arbejdsmarked #Politik #Tegnsprog #Tilgængelighed

13. marts 2018

Efter dialog med DDL ændrer Københavns Kommune nu reglerne i forbindelse med bevilling til tolk på arbejdsmarkedet.

For cirka to uger siden fortalte vi i DDL, at Københavns kommune ændrer reglerne for tolkebevilling på arbejdsmarkedet. Københavns kommune har besluttet at ændre proceduren for betaling af tolkeudgifter, således at arbejdsgiveren fremover skal lægge ud for tolkeudgifterne. DDL mener det er en dårlig ide og vi er meget imod det. Siden det blev annonceret har vi i DDL været i dialog med Københavns kommune og kommet med forskellige løsningsforslag.

I dag er der kommet godt nyt; Københavns kommune har givet os besked om, at de har besluttet at ændre proceduren for betaling af tolkeudgifter. Det betyder, at arbejdsgiveren fremover IKKE skal lægge ud for tolkeudgifterne. Københavns kommune har valgt at følge vores forslag. Det betyder, at tolkeleverandørerne fremover skal lave en faktura med de opgaver de har udført. Fakturaen bliver sendt til arbejdsgiveren til godkendelse og underskrift. Herefter afregnes der direkte mellem kommunen og tolkeleverandøren. På den måde slipper arbejdsgiveren for at lægge ud og slipper også for en masse administrativt tungt arbejde.

Det er vi i DDL utrolig glade for. Københavns kommune går nu i gang med at sende besked ud til arbejdsgiverne med den nye procedure.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site