Kom til 10 års jubilæum for Ordbog over Dansk Tegnsprog!

#Arrangementer #Tegnsprog

Kom til 10 års jubilæum for Ordbog over Dansk Tegnsprog!

3. maj 2018

Danske Døves Landsforbund og Københavns Professionshøjskoles Center for Tegnsprog inviterer til jubilæumsfest!

Ordbog over dansk tegnsprogs første udgave blev udgivet 23. maj 2007. Det var en milepæl for tegnsprogsforskningen i Danmark og for sprogsamfundet. Her var den første ordbog som kunne vise tegnene som de udtaltes, og hermed blev det muligt at formidle viden om dansk tegnsprogs vokabular til både modersmålstalende og til folk der skulle eller havde tilegnet sig sproget som andetsprog, heriblandt tegnsprogstolke, studerende på tokeuddannelsen, pårørende og kolleger til døve og professionelle som i deres arbejde brugte tegnsprog eller tegn til tale, forældre der bruger babytegn og døvblevne og deres pårørende og kolleger som anvender tegnstøttet kommunikation i hverdagen. Ordbogen er siden udvidet – både med nye funktioner og med viden om tegn – i flere omgange.

I år kan vi gerne fejre at vi i 10 år har haft en tidssvarende ordbog over dansk tegnsprog. Dette vil vi gøre i samarbejde med Danske Døves Landsforbund på Københavns Professionshøjskole hvor ordbogen i dag er hjemhørende, som resultat af at Center for Tegnsprog siden 2007 har været en del af professionshøjskolen.

Der vil på dagen være mulighed for at høre om ordbogsarbejde dengang og nu, og vi vil være værter for en lille forfriskning.

Det foregår onsdag d. 23. maj 2018 kl. 15.30 på Københavns Professionshøjskole, lokale K 4 04, Humletorvet 3, København V.

Af hensyn til planlægningen bedes du tilmelde dig arrangementet her.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site