DDL i Jordan

#Udviklingsarbejde

19. februar 2018

Kasper Bergmann har for nylig været i Jordan. Han fortæller:

I Jordan har de ikke noget døveforbund. De har mange døveforeninger spredt i landet, men de har endnu ikke fået etableret et fælles forbund. Dette er en af målene med DDL's nye projekt i samarbejde med Jordan.

Jeg er her i Jordan i forbindelse med en forundersøgelse og for at snakke med døve om hvilke ting projektet skal indeholde. Vi har haft en jordansk mand i Danmark i fire måneder. Han har deltaget i Frontrunners på Castberggård. Han hedder Majdi og han skal igen på Frontrunners frem til sommer og derefter skal han tilbage til Jordan og være ansvarlig for projektet. Målet er at etablere et døveforbund her i Jordan. Men også at se på tegnsprogstolkning. Døve og tegnsprogstolkene er to grupper, som er meget adskilte og der er et ønske om at få de to grupper til at samarbejde.

Der sker også mange gode ting her i Jordan – så der er gode chancer for en god process og gode resultater. Vi ser også rigtig mange syriske flygtninge, som ikke har adgang til tegnsprogstolk, informationer og som hele tiden møder forhindringer her i landet. Der er cirka 700.000 syriske flygtninge i Jordan og der er faktisk også mange døve. Vi prøver også at se hvad vi kan gøre for flygtninge i samarbejde med FN agenturet, som har ansvaret for flygtningene.

Også Majdi fortæller (på engelsk):

Hej. Mit navn er Majdi. Jeg er fra Jordan. Jeg har været i Danmark for at studere hos Frontrunners. Det er spændende og jeg lærer mange ting. Fx hvordan man håndterer konflikter, diskrimination med mere. Jeg har lært mange ting og nu er jeg her i Jordan for at undervise. Jeg vil gerne gøre tingene bedre for døvesamfundet i Jordan. Jeg vil gerne takke det danske samfund for deres støtte og for at starte et projekt her i Jordan.

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.
close
Søg på dette site